(P) 4 semne că aveţi nevoie de o tastatură nouă

Postat la 18 octombrie 2021 69 afişări

(P) 4 semne că aveţi nevoie de o tastatură nouă

Problemele unei tastaturi sunt, în general, erori hardware, care provin din daune fizice. La fel ca orice fel de hardware al computerului, tastaturile pentru laptop nu durează pentru totdeauna şi vor începe să cedeze la un moment dat.

Unii ar putea crede că este o problemă cu software-ul sau cu driverul sau chiar un posibil virus al computerului, dar este puţin probabil să fie aşa. Ar putea fi o conexiune care s-a desprins, dar asta este rar. Ca piesă de hardware a computerului, tastatura va începe să prezinte semne de defecţiune atunci când se deteriorează. Totuşi, nu ar strica să actualizaţi driverele laptopului.

Acum, că înţelegem diferitele cauze ale defecţiunilor tastaturii, putem trece la tipurile de semne de avertizare pe care ar trebui să le aveţi în vedere. Acestea sunt semnele de avertizare pentru defecţiunea tastaturii de care trebuie să aveţi grijă, indiferent dacă folosiţi o tastatură de laptop sau o tastatură de gaming.

1. Tastele nu funcţionează

Acest lucru este destul de simplu. Veţi observa că anumite taste nu răspund, indiferent cât de mult sau cât de tare le apăsaţi. Nu iese nimic. Acestea ar putea fi doar câteva taste, sau chiar un întreg rând de taste. Este complet aleatoriu şi imprevizibil.

2. Tastele se repetă

Acest tip de defecţiune se întâmplă atunci când apăsaţi o tastă o dată şi tastarea pare să fie repetată de mai multe ori. Tastatura funcţionează, doar că nu funcţionează corect. Să spunem că tasta F se repetă. Puteţi apăsa o dată şi iese „fffff”. Ar putea deveni enervant atunci când încercaţi să tastaţi e-mailuri sau să lucraţi la documente.

3. Tastele au un rezultat diferit

O altă instanţă a unei tastaturi care nu funcţionează corect, această problemă se întâmplă atunci când apăsaţi o tastă şi apare altă literă. Puteţi apăsa tasta F şi să apară numărul 9. Va trebui să lucraţi în jurul acestei ciudăţenii, ţinând cont de faptul că apăsaţi ce tastă pentru ce lucru până când nu mai puteţi suporta.

4. Tastele sunt blocate

O tastatură este un instrument cu puncte de conectare şi piese mecanice. După o perioadă de utilizare, tastele se pot bloca, prin uzură sau din factori externi, cum ar fi scurgerile de praf şi lichide. Lichidele zaharoase pot provoca lipirea tastelor, iar bucăţile de resturi le pot bloca. Deci, atunci când nu puteţi apăsa tastele sau nu observaţi că tastele sunt lipite de baza sa, ştiţi că aveţi o problemă.

Ce cauzează defecţiunile tastaturii?

Praful şi resturile prinse

Decalajele dintre tastele laptopului dvs. sunt locul în care pot pătrunde tot felul de praf şi resturi. Din cauza a cât de mici sunt aceste decalaje, praful poate rămâne prins şi poate dăuna tastaturii. Lucruri precum bucăţi de scame sau firimituri din mâncare pot intra direct în tastatură şi o pot bloca.

Umezeala în aer

Se ştie că lichidele şi produsele electronice nu se împacă. Probabil ştiţi deja să nu vă folosiţi tastatura în jurul piscinei sau în baie.

Dar ce ziceţi de camerele cu umiditate ridicată? Este posibil să nu fiţi conştienţi de acest lucru, dar umezeala din aer poate afecta uneori tastatura laptopului. La fel ca praful, umezeala se poate bloca în interiorul unui laptop şi o poate face să aibă probleme. Deci, doar pentru a fi în siguranţă, vă recomandăm să vă folosiţi tastatura într-un loc răcoros şi uscat.

Daune fizice şi scurgeri de lichide

Deteriorarea fizică este un alt lucru care poate deteriora o tastatură. Acestea apar de obicei ca accidente. Nu aţi încerca să vă rupeţi tastatura intenţionat, nu-i aşa?

Scurgerile de lichide sunt o cauză foarte frecventă pentru defecţiunile tastaturii. Vărsarea accidentală a băuturii peste laptop poate cauza un scurtcircuit tastelor şi distruge tastatura. Dacă este doar o deversare de apă, este posibil să o puteţi folosi normal, după ce s-a uscat complet. În alte cazuri, cum ar fi lichidele zaharoase sau vinul, este puţin mai dificil. După uscare, zahărul din aceste lichide va rămâne în continuare între taste şi în interiorul tastaturii. Lichidele corozive precum berea şi apa de mare fac cele mai grave daune, corodând părţile conective ale tastaturii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
laptop,
hardware

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.