(P) 3 greşeli pe care toată lumea le face atunci când cumpără un congelator

Postat la 23 ianuarie 2023 370 afişări

(P) 3 greşeli pe care toată lumea le face atunci când cumpără un congelator

Există multe beneficii asociate cu alegerea unui congelator tip ladă frigorifică. Aceste congelatoare sunt mai eficiente din punct de vedere energetic decât modelele verticale. Cu sigiliul lor de închidere etanşă de-a lungul capacului, aceste modele necesită mai puţină energie pentru a păstra alimentele la rece decât congelatoarele verticale, care pot avea goluri de-a lungul cadrului uşii. Şi, datorită acestei etanşeităţi şi a capacităţii unui congelator tip ladă frigorifică de a menţine o temperatură rece constantă, alimentele pot rămâne mai proaspete mai mult timp în comparaţie cu congelatoarele verticale.

De asemenea, congelatoarele tip ladă frigorifică au tendinţa de a funcţiona mai silenţios decât cele verticale. Acestea vor păstra alimentele congelate şi în siguranţă pentru mai mult timp decât congelatoarele verticale în timpul unei pene de curent. Datorită izolaţiei lor mai groase, aerul mai rece rămâne în jurul alimentelor congelate, permiţându-le să rămână îngheţate până la 72 de ore, cu 24 de ore mai mult decât sunt capabile congelatoarele verticale.

Cu toate acestea, în ciuda tuturor acestor numeroase beneficii asociate cu congelatoarele tip ladă frigorifică, nu veţi dori să vă grăbiţi pur şi simplu la magazin pentru a cumpăra unul. În primul rând, luaţi-vă câteva minute pentru a citi despre câteva greşeli comune pe care cumpărătorii le fac atunci când achiziţionează un congelator, astfel încât să le puteţi evita.

Achiziţionarea unui model care este prea mare pentru spaţiul disponibil

Înainte de a face cumpărături pentru un nou congelator, va trebui să stabiliţi în ce loc din casă intenţionaţi să îl amplasaţi. Mai întâi, decideţi care este locaţia ideală pentru congelator. Apoi, măsuraţi spaţiul disponibil pentru a vă ajuta să alegeţi un congelator care nu va fi prea mare pentru zona respectivă.

Dimensiunile unui congelator cu piept vor varia în funcţie de faptul că alegeţi un model compact, mic, mediu sau mare. Congelatoarele tip ladă frigorifică compacte sunt cele mai mici opţiuni.

Pe lângă faptul că trebuie să lăsaţi spaţiu pentru amprenta congelatorului, va trebui să vă asiguraţi, de asemenea, că există suficient spaţiu de-a lungul laturilor şi în partea din spate a congelatorului. Congelatoarele tip ladă frigorifică ar trebui să aibă un spaţiu liber de cel puţin 8 centimetri de-a lungul laturilor şi 8 centimetri de-a lungul părţii din spate. Acest lucru înseamnă că nu veţi putea împinge congelatorul până la capăt împotriva unui perete sau chiar împotriva unui alt aparat sau obiect voluminos din casă, aşa că ţineţi cont de acest lucru în timp ce vă măsuraţi spaţiul.

Alegerea unui congelator care nu are suficientă capacitate

Unul dintre principalele beneficii ale investiţiei într-un congelator tip ladă frigorifică este spaţiul suplimentar pe care îl veţi obţine pentru a vă face provizii de alimente pentru dumneavoastră şi familia dumneavoastră. Nu vrei să achiziţionezi un congelator tip ladă frigorifică doar pentru a descoperi că este prea mic după câteva drumuri la magazinul alimentar. Înainte de a începe să vă cumpăraţi noul congelator, luaţi în considerare nevoile dvs. de depozitare pentru a vă asigura că modelul pe care îl achiziţionaţi oferă o capacitate suficient de mare.

Atunci când vă decideţi cu privire la capacitatea ideală a congelatorului tip piept pentru nevoile dumneavoastră, folosiţi numărul de persoane care locuiesc în casă pentru a vă ghida decizia, permiţând cel puţin 70 litri de spaţiu pentru fiecare persoană din casă. Dar este important să luaţi în considerare şi tipurile de articole pe care intenţionaţi să le depozitaţi în congelator. De exemplu, dacă intenţionaţi să congelaţi articole care ocupă mult spaţiu, cum ar fi puii sau curcanii, atunci poate doriţi să obţineţi un model mai mare decât indică formula de dimensiune familială.

Uitaţi de încuietorile de siguranţă pentru copii

Dacă aveţi copii mici acasă şi vă cumpăraţi un nou congelator, este important să căutaţi un model cu încuietori de siguranţă pentru copii. Dacă un copil decide să se urce într-un congelator tip ladă frigorifică, acesta poate rămâne blocat şi poate muri sufocat.

Aceste modele au capace foarte grele, concepute pentru a păstra alimentele reci şi proaspete. Cu toate acestea, aceste capace grele, sunt, de asemenea, foarte greu, sau chiar imposibil, de deschis din interior. De asemenea, congelatoarele tip piept au o izolaţie foarte mare pentru a păstra aerul rece înăuntru. Această izolaţie poate înăbuşi sunetul şi îl poate bloca pentru a nu fi auzit din exterior. Astfel, chiar dacă copiii care intră în congelator cer ajutor, este puţin probabil ca cineva să îi poată auzi. Pentru a evita o tragedie, asiguraţi-vă că alegeţi un congelator tip ladă frigorifică cu încuietoare şi asiguraţi capacul în permanenţă. Atunci când aruncaţi o unitate veche, scoateţi balamalele pentru a îndepărta capacul, pentru a preveni orice accident.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cumparare,
greseli,
spatiu,
alimente,
model,
refuz,
achizitie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.