(P) 10 sfaturi pentru a economisi bani cu uscătorul de rufe

Postat la 21 iunie 2022 40 afişări

(P) 10 sfaturi pentru a economisi bani cu uscătorul de rufe

Spălătoria menajeră este una dintre cele mai mari surse de costuri energetice pentru proprietarii de locuinţe şi există aproximativ 14 milioane de gospodării care folosesc electricitate pentru a usca hainele.

Dacă vă număraţi printre cei care plănuiesc să folosească un uscător de rufe electric cu tambur în lunile următoare, vă prezentăm mai jos o mână de sfaturi utile care vă vor economisi bani şi consum de energie, asigurându-vă în acelaşi timp că rufele se usucă.

            - Selectaţi cel mai rapid mod de centrifugare pe maşina de spălat, pentru a limita timpul în care hainele dumneavoastră stau în uscătorul cu tambur. Reţineţi că uscătoarele de rufe consumă considerabil mai multă energie decât o maşină de spălat.

            - Păstraţi filtrele uscătorului de rufe cu tambur curate şi fără scame. Ghidurile privind uscătoarele de rufe cu tambur recomandă curăţarea filtrelor după fiecare utilizare şi, procedând astfel, puteţi contribui la menţinerea funcţionării eficiente a uscătorului de rufe cu tambur, deoarece fluxul de aer nu va fi împiedicat, ceea ce înseamnă că aparatul nu va trebui să lucreze atât de mult pentru a usca hainele şi nici nu va dura atât de mult timp pentru a le usca.

            - Evitaţi să uscaţi încărcături mici deodată. Deşi o a doua încărcătură consecutivă de uscare va dura mai puţin timp pentru a se usca, uscarea încărcăturilor mai mari deodată va folosi mai puţină energie electrică şi, prin urmare, vă va costa mai puţini bani.

            - Uscaţi împreună ţesăturile similare, deoarece acest lucru va ajuta la reducerea timpului de uscare şi va asigura o uscare mai uniformă.

            - Reduceţi timpul de uscare cu până la 25% adăugând bile de uscare la încărcătură. Nu numai că bilele pentru uscător de rufe electric sunt o modalitate naturală de a înmuia ţesăturile, dar ele ridică şi separă rufele, permiţând aerului cald să circule mai eficient, ceea ce accelerează timpul de uscare - ceea ce face ca uscătorul dvs. să fie mai eficient din punct de vedere energetic.

            - Descurcaţi-vă rufele înainte de a le pune într-un uscător de rufe electric cu tambur. Nodurile mari / rufele încurcate durează mai mult la uscare - şi sunt adesea mai greu de uscat - aşa că trebuie să vă asiguraţi că nu există încurcături înainte de a pune rufele în aparat pentru uscare.

            - Fixaţi partea de jos a cuverturilor de plapumă înainte de a le introduce în uscătorul cu tambur, deoarece acest lucru va împiedica ca articolele mai mici să rămână blocate şi să nu se usuce.

            - Alegeţi setarea corectă de uscare de pe un uscator rufe electric cu tambur. Multe uscătoare moderne sunt prevăzute cu o setare automată şi, deşi aceasta poate părea o funcţie bună, în realitate este posibil să consume mai multă energie, deoarece aparatul va continua să se usucă după ce hainele sunt uscate pentru a îndepărta pliurile. Alegând o setare manuală, nu veţi folosi în mod inutil mai multă căldură pentru a vă usca hainele. De fapt, este recomandat să scoateţi hainele din uscătorul cu tambur atunci când sunt încă uşor umede, deoarece astfel vor fi mai uşor de călcat.

            - Evitaţi să adăugaţi haine ude la mijlocul ciclului de uscare. Nu numai că acest lucru va mări timpul de uscare a rufelor, dar poate creşte şi riscul ca termostatul aparatului să se declanşeze.

            - Luaţi în considerare amplasarea uscătorului de rufe cu tambur, deoarece acest lucru poate avea un impact asupra timpului de uscare. Dacă un uscător de rufe electric cu tambur este amplasat într-o cameră umedă, care reţine condensul, va creşte timpul de uscare, motiv pentru care - dacă este posibil - trebuie să îl amplasaţi într-o cameră caldă. Amplasarea într-o cameră caldă va însemna că aparatul nu va trebui să lucreze atât de mult pentru a se încălzi; dacă acest lucru nu este posibil, amplasaţi-l într-o cameră în care se poate deschide o fereastră, astfel încât aerul proaspăt să circule.

Pe lângă respectarea sfaturilor de mai sus, atunci când folosiţi un uscător de rufe electric cu tambur, selectarea modelului potrivit pentru nevoile şi cerinţele dumneavoastră în primul rând vă poate ajuta să economisiţi energie şi bani de fiecare dată când folosiţi aparatul.

Cheia pentru a selecta uscătorul de rufe cu tambur potrivit pentru casa dvs. include:

            - Tipul de uscător

            - Dimensiunea tamburului

            - Clasificare energetică

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bani,
sfaturi,
timp,
folosire,
haine

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.