Oxford Economics revine asupra estimarilor anterioare: Economia Romaniei va creste in 2011

Postat la 16 februarie 2011 13 afişări

Oxford Economics anticipeaza ca economia Romaniei va creste "marginal" in acest an, cu 0,1%, revenind asupra estimarilor anterioare care presupuneau o contractie de 1%, insa principalul factor de crestere, exporturile, reprezinta in acelasi timp o vulnerabilitate.

"Principalul factor de crestere continua sa fie exporturile (...) dar Romania ramane astfel vulnerabila daca cererea din UE scade", se arata intr-o analiza a Oxford Economics. De altfel, economia zonei euro are o dinamica in doua viteze in aceasta perioada, cu performante solide in statele care au o situatie mai buna, in timp ce tarile "de la periferie", cu datorii mari si deficite bugetare ridicate, continua sa se confrunte cu o activitate economica slaba si somaj ridicat. Totusi, Germania si Franta, cele mai mari economii din zona euro, au inregistrat o incetinire a cresterii in ultimele doua trimestre ale anului trecut, dupa cifre neasteptat de bune in trimestrul al doilea.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
Oxford Economics,
estimari,
crestere
/actualitate/oxford-economics-revine-asupra-estimarilor-anterioare-economia-romaniei-va-creste-in-2011-7989936
7989936
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.