OSCE vrea să-şi sporească misiunea în Ucraina

Autor: Gaidau Ion Postat la 25 iunie 2014 24 afişări

OSCE este pregătită să sporească misiunea de monitorizare în Ucraina, cu scopul de a susţine fragilul armistiţiu din această ţară, a anunţat, marţi seara, Didier Burkhalter, preşedintele în exerciţiu al organizaţiei.

Pentru asigurarea păcii, "vom avea nevoie de o sporire a misiunii (de monitorizare) şi, în acest scop, ar fi foarte bine ca şi mai mulţi ruşi să facă parte din misiunea desfăşurată sub egida Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE)", a spus şeful diplomaţiei elveţiene, la finalul unei întrevederi la Viena cu preşedintele rus, Vladimir Putin.

Eforturi diplomatice pe toate fronturile se desfăşoară după ce autorităţile de la Kiev au declarat o încetare unilaterală a focului, acceptată de un lider separatist prorus.

Vladimir Putin, aflat marţi în capitala Austriei, a cerut prelungirea acestui armistiţiu, încălcat deja de rebeli, pentru a permite lansarea unor negocieri de pace.

La rândul său, Burkhalter a solicitat lansarea unui dialog ruso-ucrainean sub egida OSCE.

Peste 250 de observatori ai OSCE, printre care şi 11 ruşi, sunt în misiune în Ucraina, potrivit datelor organizaţiei.

Putin "a spus foarte clar" la Viena că sprijină această misiune şi că Rusia "va participa" la o eventuală consolidare a sa, a dat asigurări Didier Burkhalter.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
OSCE,
UCRAINA,
CRIZĂ
/actualitate/osce-vrea-sa-si-sporeasca-misiunea-in-ucraina-12830823
12830823
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.