Parlamentul cere DEMISIA preşedintelui Băsescu

Autor: Liviu Dadacus Postat la 25 iunie 2014 34 afişări

Plenul comun al celor două Camere a adoptat, miercuri, cu 344 voturi „pentru”, niciun vot „împotrivă””, şi 17 abţineri, declaraţia politică prin care solicită demisia preşedintelui Traian Băsescu.

Declaraţia politică a fost citită în plen de către senatorul PSD Gabriela Firea.

A luat cuvântul preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, deputatul PNL Ludovic Orban, din partea grupurilor PNL, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Reprezentanţii celorlalte grupuri parlamentare nu au luat cuvântul.

Votul a fost deschis, prin ridicare de mână.

Birourile permanente ale celor două Camere au decis, miercuri, să modifice textul declaraţiei politice care va fi supusă votului plenului comun, în sensul de a nu mai cere ”demisia de onoare” a şefului statului, cum se preciza în textul iniţial, ci demisia efectivă.

”Textul a suferit o modificare. S-a făcut o propunere în Birourile permanente în sensul că nu putem să vorbim de o demisie de onoare, şi pur şi simplu să se ceară demisia, pentru că s-a apreciat că o demisie de onoare nu ar fi trebuit solicitată. Demisia de onoare e un act unilateral care protejează onoarea celui care este în această situaţie. S-a apreciat că cererea de demisie e suficientă pentru a se produce acest lucru”, a precizat secretarul Camerei Niculae Mircovici.

El a spus că draft-ul textului de declaraţie politică aprobat a fost cel propus de preşedinţii Camerelor, Călin Popescu Tăriceanu şi Valeriu Zgonea, acesta fiind adopat cu 16 voturi ”pentru”, 5 voturi ”împotrivă” şi o abţinere.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PARLAMENT,
BĂSESCU,
DEMISIE
/actualitate/parlamentul-cere-demisia-presedintelui-basescu-12830408
12830408
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.