Oros: Deficitul balanţei comerciale cu produse alimentare a ajuns la 1,4 miliarde euro

Autor: Laura Buciu, Mediafax Postat la 02 iulie 2020 62 afişări

Oros: Deficitul balanţei comerciale cu produse alimentare a ajuns la 1,4 miliarde euro

Deficitul balanţei comenrciale cu produse alimentare a ajuns la 1,4 miliarde euro, a anunţat joi ministrul Agriculturii Adrian Oros, care a adăugat că ministerul are în plan construcţia a opt depozite regionale care că colecteze produsele agricole. 

Ministrul spune că la baza deficitului stă faptul că România exportă materii prime şi importă produse finite, cu valoare mare.

Oros spune că asociaţiile de fermieri, cooperativele, le oferă acestora putere de negociere în relaţia cu comercianţii, iar noua reţea de depozite, care vor fi conectate cu actualele depozite va face posibilă valorificarea mai bună a produselor.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.