Organizatiile de media condamna jurnalismul agresiv si iresponsabil in cazul mortii Madalinei Manole

Postat la 16 iulie 2010 11 afişări

Mai multe organizatii de media, printre care Centrul pentru Jurnalism Independent si Active Watch-Agentia de Monitorizare a Presei, condamna, intr-un comunicat, "modul agresiv, iresponsabil si lipsit de deontologie in care unele medii romanesti au tratat cazul mortii cantaretei Madalina Manole".

Centrul pentru Jurnalism Independent, Active Watch-Agentia de Monitorizare a Presei, Asociatia Patronala a Editorilor Locali, Asociatia Profesionistilor din Presa Clujeana, Uniunea Jurnalistilor Maghiari din Romania si Conventia Organizatiilor de Media "condamna cu fermitate modul agresiv, iresponsabil si lipsit de deontologie in care unele medii romanesti au tratat cazul mortii cantaretei Madalina Manole", potrivit unui comunicat postat pe site-urile acestora.

"Dincolo de nesocotirea dreptului la viata privata si a respectului datorat persoanei decedate, unii jurnalisti au incalcat brutal normele etice in ceea ce priveste relatarea jurnalistica in cazuri de sinucidere. Consideram ca deosebit de periculoasa si iresponsabila detalierea procedeului presupusei sinucideri, mergand pana la prezentarea publica a substantei chimice utilizate si a produsului comercial care o contine", se arata in comunicat.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/organizatiile-de-media-condamna-jurnalismul-agresiv-si-iresponsabil-in-cazul-mortii-madalinei-manole-6578079
6578079
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.