Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Virusul Zika nu mai constituie o urgenţă globală

Autor: Raluca Manga Postat la 19 noiembrie 2016 99 afişări

Virusul Zika nu mai constituie o urgenţă privind sănătatea publică la nivel global, întrucât activităţile de cercetare intensă din ultimele luni au asigurat o mai bună înţelegere a modului în care se manifestă acesta, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), potrivit DPA.

Cu toate acestea, agenţia pentru sănătate a ONU a confirmat că boala, care poate cauza probleme neurologice, rămâne o problemă gravă pe termen lung.

În luna februarie, OMS anunţa că virusul Zika reprezintă o urgenţă privind sănătatea publică la nivel global care necesită o reacţie rapidă. Experţii medicali erau preocupaţi că virusul Zika se transmite foarte rapid şi pe distanţe mari, consecinţele fiind devastatoare.

În acest context, OMS a stabilit atunci că virusul este urgenţă medicală mondială, fiind în aceeaşi categorie cu Ebola.

De la depistarea bolii pentru prima dată, în mai 2015, în Brazilia, virusul s-a răspândit în peste 20 de ţări, printre care se numără Brazilia, Bolivia, Paraguay, Mexic şi Venezuela.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
OMS,
ZIKA,
URGENŢĂ

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.