Organismul de supraveghere nucleară ONU avertizează: situaţia la centrala Zaporojia este extrem de vulnerabilă

Autor: Petru Mazilu Postat la 22 mai 2023 20 afişări

Organismul de supraveghere nucleară ONU avertizează: situaţia la centrala Zaporojia este extrem de vulnerabilă

Situaţia securităţii la centrala nucleară Zaporojia din Ucraina este „extrem de vulnerabilă" după ce centrala a fost pusă în stand-by, a declarat luni, Raphael Grossi, şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică.

Situaţia privind securitatea din jurul centralei din Zaporojia este „extrem de vulnerabilă" şi „nu mai poate continua", a avertizat şeful organismului de supraveghere nucleară al ONU, potrivit Sky News.

Comentariile lui Raphael Grossi vin după ce luni dimineaţă, centrala nucleară a fost deconectată de la reţeaua de energie externă şi a fost trecută pe generatoare de alimentare de urgenţă.

„Centrala electrică ucraineană Zaporojia a pierdut în această dimineaţă toată electricitatea externă pentru a şaptea oară în timpul conflictului", a declarat Rossi, şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică.

Luni, la prânz, alimentarea cu electricitate din sursă externă a fost restabilită la centrala nucleară din Ucraina, au anunţat ucrainenii.

Rusia a ocupat centrala nucleară cu şase reactoare, care este cea mai mare din Europa, în primele zile ale războiului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
centrală,
zaporojia,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.