Orban: Iohannis va reuşi să impună conducerii PNL realizarea rotaţiei

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 10 ianuarie 2023 98 afişări

Dacă nu se realizează rotaţia guvernamentală din luna mai, PSD va depune moţiune de cenzură şi va iniţia suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis, spune liderul Partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban: „Dacă se ajunge la un referendum, Iohannis va pierde cu minimum 80%”.

Orban: Iohannis va reuşi să impună conducerii PNL realizarea rotaţiei

„În proporţie de 90%, da (cred că se va întâmpla rotaţia guvernamentală - n.r.). Nu-mi doresc chestiunea asta. Voi face tot ceea ce depinde de mine ca PSD să nu pună mâna pe conducerea Guvernului, dar eu cred că Iohannis va reuşi să impună conducerii PNL realizarea rotaţiei, pentru că în mare parte depinde de preşedinte. Aici trebuie să se întâmple demisia premierului în funcţie, Ciucă. Iohannis îl controlează pe Ciucă. Practic, Ciucă e emanaţia lui Iohannis. Al doilea lucru care trebuie să se întâmple ţine tot de Iohannis - desemnarea premierului, respectiv Ciolacu. Eu cred că Iohannis, ca să-şi apere propria piele, va impune realizarea rocadei, deşi asta înseamnă un risc major de a preda România pe termen lung către PSD”, spune la Europa FM Ludovic Orban.

În opinia sa, dacă nu se realizează rotaţia guvernamentală, PSD va depune moţiune de cenzură, „după care va susţine suspendarea preşedintelui demiterea ptrin referendum”.

„Dacă se va întâmpla, dacă se ajunge la un referendum, Iohannis va pierde cu minimum 80%”, conchide Orban.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
orban,
iohannis,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.