Orban, după ce Primăria Capitalei a cerut peste 600 milioane de lei: Nu acceptăm aşa ceva. Mi se pare o neobrăzare

Autor: Alexandru Costea Postat la 13 decembrie 2019 97 afişări

Ludovic Orban a anunţat, vineri, că Executivul nu va accepta cererea Primăriei Capitalei prin care solicită 677 de milioane de lei din fondul de rezervă, având în vedere că municipalitatea a primit deja 100 de milioane de lei. Premierul a precizat că este o „neobrăzare” ceea ce vrea Gabriela Firea.

„Aş vrea să vă mai surprind cu o cerere. Avem o cerere din partea primăriei Muncipiului Bucureşti de 677 de milioane de lei”, a precizat ministrul Dezvoltării Ion Ştefan, la începutul sedinţei de vineri a Executivului.

Ludovic Orban a catalogat cererea Primăriei conduse de Gabriela Firea ca fiind "o neobrăzare".

„Primăria Bucureşti a beneficiat de alocare, din fondul de rezevă al Guvernului, de 100 de miloane şi mi se pare o neobrăzare să mai formulezi o cerere. Adică ce vrea? Să plătim noi factura pentru companiile de nababi înfiinţate de Firea. Nu acceptăm aşa ceva sub nicio formă”, a afirmat Ludovic Orban.

Premierul a anunţat că Executivul va adopta, în şedinţa de luni, o nouă rectificare bugetară ca să realimenteze fondul de rezervă al Guvernului pentru efectuarea plăţilor care să asigure cheltuielile de funcţionare pentru autorităţile locale.

Ministrul Dezvoltării Ion Ştefan a explicat că a găsit o situaţie extrem de gravă la prefecturi care au solicitat bani mulţi.

În replică, premierul Orban i-a transmis mininistrului că Guvernul nu are de gând să plăteasc cheltuieli „scoase din burtă”. Prim-ministrul a atras atenţia că nu vrea să vadă pe listă primării care au primit deja bani din alocările acordate de fostul Cabinet PSD.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.