INS: În primele zece luni ale anului, producţia de energie electrică a scăzut cu 4,2%

Autor: Mihai Gongoroi Postat la 12 decembrie 2019 31 afişări

În primele zece luni ale anului, resursele de energie primară au crescut cu 2,0%, iar cele de energie electrică au scăzut cu 4,2%, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, informează joi Institutul Naţional de Statistică (INS).

INS: În primele zece luni ale anului, producţia de energie electrică a scăzut cu 4,2%

Producţia de energie electrică a scăzut în primele 10 luni pe toate categoriile cu excepţia fotovoltaicelor. Consumul final de energie electrică per ansamblu a scăzut într-un ritm modest, cu 0,2%, în timp ce consumul populaţiei a înregistrat o creştere de 22,4%.

Principalele resurse de energie primară în perioada 1 ianuarie – 31 octombrie, au totalizat 29.210 milioane tone echivalent petrol (tep), în creştere cu 568.900 tep faţă de perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2018.

Producţia internă a însumat 16.639 milioane tep, în scădere cu 666.700 tep faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, iar importul a fost de 12.570 milioane tep.

În această perioadă, resursele de energie electrică au fost de 53.189,1 milioane kWh, în scădere cu 2.311,3 milioane kWh faţă de perioada corespunzătoare a anului 2018.

Producţia din termocentrale a fost de 19.351,6 milioane kWh, în scădere cu 1.896,2 milioane kWh (-8,9%). Producţia din hidrocentrale a fost de 13.776,4 milioane kWh, în scădere cu 2.129,2 milioane kWh (-13,4%), iar cea din centralele nuclearo-electrice a fost de 9.231,5 milioane kWh, în scădere cu 125,3 milioane kWh (-1,3%).

Producţia din centralele electrice eoliene în perioada 1 ianuarie – 31 octombrie a fost de 5.236,8 milioane kWh, în scădere cu 54,6 milioane kWh faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, iar energia solară produsă în instalaţii fotovoltaice în această perioadă a fost de 1.608,6 milioane kWh, în creştere cu 31,6 milioane kWh faţă de perioada corespunzătoare a anului 2018.

Consumul final de energie electrică în această perioadă, a fost de 46.012,5 milioane kWh, cu 0,2% mai mic faţă de perioada corespunzătoare a anului 2018. Iluminatul public a înregistrat o creştere cu 12,2%, iar consumul populaţiei a crescut cu 22,4%.

Exportul de energie electrică a fost de 2.748,2 milioane kWh în scădere cu 2.034,0 milioane kWh. Consumul propriu tehnologic în reţele şi staţii a fost de 4.428,4 milioane kWh, în scădere cu 204,8 milioane kWh.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
productia de energie,
resurse,
consum
Omul de afaceri care a înfiinţat medicina privată în România. Urmează să lanseze un proiect GIGANT, care ar putea fi un model şi pentru sistemul de stat Omul de afaceri care a înfiinţat medicina privată în România. Urmează să lanseze un proiect GIGANT, care ar putea fi un model şi pentru sistemul de stat

Wargha Enayati a câştigat suficient de mulţi bani din imobiliare încât în 1995 să poată intra în domeniul său de expertiză, cel medical. A fondat astfel prima clinică privată din România, iar de atunci premierele s-au ţinut lanţ: primele abonamente medicale de pe piaţa locală, prima reţea de sănătate privată, prima clinică dedicată exclusiv femeilor, primele policlinici sociale şi multe altele.

vezi continuarea
ZF.ro
BREAKING: Tranzacţie majoră pe piaţa bancară din România. S-a vândut o bancă. BREAKING: Tranzacţie majoră pe piaţa bancară din România. S-a vândut o bancă.
Mediafax
Donald Trump susţine că 99% din cazurile de coronavirus sunt „total inofensive” Donald Trump susţine că 99% din cazurile de coronavirus sunt „total inofensive”
Minunea japoneză. Cum a reuşit Japonia să aibă un număr redus de cazuri şi decese cauzate de coronavirus fără să impună RESTRICŢII
MonitorulApararii
Fostul premier social-democrat Zoran Milanović revine la conducerea Croaţiei. Ca preşedinte Fostul premier social-democrat Zoran Milanović revine la conducerea Croaţiei. Ca preşedinte
Ce se întâmplă la Moscova este de bine deopotrivă pentru Rusia şi Putin(?)
MonitorulPartidelor
Dancă: Pentru o viaţă sănătoasă, fără Coronavirus, nu mai ascultaţi de politicienii mincinoşi Dancă: Pentru o viaţă sănătoasă, fără Coronavirus, nu mai ascultaţi de politicienii mincinoşi
Deputat PNL: Miza încleştării este cine va reprezenta stânga în viitoarea bătălie pentru Cotroceni: Ponta sau Firea?
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Suhan E hotarata treaba  Fotbalul se joaca in zece... COMENTARIU Valeriu Suhan E hotarata treaba Fotbalul se joaca in zece...
Povestile lui Valeriu Suhan La plesneala cu un springar (parte a II-a)

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.