Orban despre eventuala închidere a şcolilor: Măsura este în analiză

Postat la 09 martie 2020 112 afişări

Orban despre eventuala închidere a şcolilor: Măsura este în analiză

Ludovic Orban, întrebat despre eventuala închidere a şcolilor din cauza coronavirusului, a spus că măsurA este în analiză, dar nu poate fi luată uşor, pentru că ar perturba procesul educaţional.

„Măsura lipseşte elevii de posibilitatea de a primi toate informaţiile. Este o măsură care trebuie pregătită. Ce fac copiii care nu se duc la şcoală? Există bunici peste tot care pot sta cu ei?”, a spus Orban.

Consiliul Elevilor a cerut Ministerului Educaţiei să suspende cursurile timp de două săptămâni, pentru a fi prevenite îmbolnăvirile cu noul coronavirus.

„Această măsură preventivă trebuie asumată ţinând cont de faptul că şcolile din România nu dispun de resursele igienico-sanitare şi nici de o cultură a siguranţei pentru ca acest virus să nu fie răspândit”, se arăta într-un comunicat transmis de Consiliul Elevilor.

Potrivit acestuia, un elev petrece, în şcoală, până la 7 ore pe zi, iar în condiţiile în care în multe unităţi nu există săpun şi hârtie, se impune suspendarea cursurilor.

O nouă şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă va avea loc, luni, şi se va analiza dacă vor fi închise toate şcolile din România în contextul cazurilor noi de coronavirus.

Potrivit unui document obţinut de ZF, s-ar propune spre aprobarea CNSSU închiderea unităţilor şcolare publice din învăţământul preşcolar (grădiniţe), primar, gimnazial, liceal, post liceal şi profesional, începând din data de 10.03.2020 până la data de 21.04.2020. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
orban,
şcoli,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.