Orban, despre cazul OMV: Guvernul face pe niznaiul, atitudinea sa e jalnică

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 18 ianuarie 2023 40 afişări

Rezultatul concret al Ordonanţei privind taxa de solidaritate este faptul că va fi suprataxat Romgaz, care este implicat în două proiecte majore de creştere a producţiei de gaz, spune la RFI fostul premier Ludovic Orban, preşedintele partidului Forţa Dreptei, în contextul polemicilor legate de OMV.

Orban, despre cazul OMV: Guvernul face pe niznaiul, atitudinea sa e jalnică

„`Mie mi se pare jalnică atitudinea Guvernului. Este inadmisibil ca Guvernul să facă pe niznaiul pe tema asta dacă OMV plăteşte sau nu plăteşte taxa respectivă. Iniţiatorul actului normativ este Ministerul Finanţelor, care are în subordine ANAF. ANAF este instituţia care ştia foarte bine dacă OMV, în funcţie de cum este textul Ordonanţei, plăteşte sau nu plăteşte. Deci în momentul în care Ministerul Finanţelor a iniţiat această Ordonanţă de Urgenţă, ştia foarte bine dacă OMV plăteşte sau nu. Toată fuga de răspundere, toată brambureala asta creată, toată confuzia creată în spaţiul public nu are nici un sens. Deci Ministerul Finanţelor care a iniţiat Ordonanţa ştia foarte bine dacă textul Ordonanţei prevede sau nu prevede obligativitatea plăţii suprataxei de către OMV şi ştia cu precizie că OMV, aşa cum au făcut ei Ordonanţa de transpunere a Directivei, nu trebuie să plătească”, spune Ludovic Orban.

Preşedintele partidului Forţa Dreptei afirmă că ”rezultatul concret al acestei Ordonanţe de Urgenţă este faptul că va fi suprataxat Romgazul, care este implicat în două proiecte majore de creştere a producţiei de gaz”.

„Este vorba de exploatarea gazelor naturale pe perimetrul Neptun Deep offshore şi de exploatarea gazelor naturale pe un perimetru onshore din zona Buzăului, un zăcământ extrem de bogat. Or pe lângă faptul că statul le-a luat 90% din dividende, acum le mai impune şi taxa respectivă. Deci o să lase compania statului, Romgaz, implicată în proiecte extrem de importante, fără resursele financiare pentru a putea finaliza cât mai repede aceste obiective de investiţii”, încheie Orban.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
orban,
omv,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.