Orban: Cred în nevinovăţia lui Nicolescu. Deşi o facem cu inima grea, votăm pentru cererea justiţiei

Autor: Alina Novaceanu Postat la 25 martie 2015 21 afişări

Deputatul PNL Ludovic Orban a declarat, miercuri, că el crede în nevinovăţia colegului său Theodor Nicolescu, dar că liberalii vor vota "cu inima grea" pentru solicitarea DNA de arestare preventivă a acestuia şi, dacă cererea va fi respinsă, va fi numai rezultatul votului majorităţii parlamentare.

"Vreau să spun câteva cuvinte despre colegul nostru căruia i se cere arestarea de către DNA. Cred în nevinovăţia domnului Theodor Nicolescu, aşa cum cred că orice cetăţean român care este devotat principiilor democratice trebuie să creadă până când apare o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă. Activitatea, mai ales în Comisia juridică, a domnului deputat a fost o activitate exemplară, a fost un parlamentar extrem de serios, un parlamentar care a stat la propuneri de revizuire a Constituţiei şi la baza multor atacuri la CC care au fost aprobate. Ca om, Theodor Nicolescu este un om corect, un om extrem de apropiat şi un foarte bun coleg al nostru, cu toate acestea, deşi consider că cererea este o cerere excesivă, grupul parlamentar al PNL rămâne consecvent poziţiei sale, aceea de a nu împiedica în Parlament înfăptuirea justiţiei", a afirmat Orban.

El a adăugat că nu parlamentarii sunt cei care să decidă asupra vinovăţiei şi că a respinge solicitările justiţiei nu face bine nimănui.

"Nu noi, ca parlamentari, suntem aceia care să decidă. Un vot în favoarea cererii nu înseamnă un vot în favoarea vinovăţiei unui coleg deputat. Cei care vor decide în ultimă instanţă sunt judecătorii. A respinge solicitările justiţiei nu face altceva decât să creeze un prejudiciu României, Parlamentului şi acelora care sunt sunt în anchete penale, pentru că asupra lor va plana suspiciunea. Nu are nimeni de câştigat", a mai spus Orban.

"Astăzi, dacă cererea DNA va fi respinsă, va fi numai rezultatul votului majorităţii palamentare. Deşi o facem cu inima grea, probabil împotriva conştiinţei, noi, liberalii, vom vota pentru solicitarea justiţiei", a arătat Orban.

Plenul Camerei Deputaţilor dezbate cererile privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive în cazul lui Theodor Nicolescu (PNL), parlamentarii urmând să se pronunţe prin vot asupra solicitării DNA.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut aviz de la Camera Deputaţilor pentru reţinerea şi arestarea preventivă a lui Theodor Nicolescu pentru luare de mită şi abuz în serviciu, în dosarul privind despăgubiri pentru imobile supraevaluate cu aproximativ 75 de milioane de euro.

Comisia juridică a Camerei a aprobat luni cererile formulate de DNA, pentru cea de reţinere fiind exprimate 14 voturi "pentru", 4 "împotrivă" şi unul anulat, iar în cazul arestării preventive - 13 voturi "pentru" şi 3 "împotrivă".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ORBAN,
NICOLESCU,
/actualitate/orban-cred-in-nevinovatia-lui-nicolescu-desi-o-facem-cu-inima-grea-votam-pentru-cererea-justitiei-14055195
14055195
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.