Orban: Am stabilit un cuantum minim al bursei elevilor de 100 de lei

Autor: Laura Buciu Postat la 08 februarie 2021 31 afişări

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a spus, luni, că s-a intervenit legislativ pentru a nu se mai crea discrepanţe între bursele elevilor în funcţie de localitate, astfel că s-a stabilit ca bursa minimă să fie de 100 de lei.

Orban: Am stabilit un cuantum minim al bursei elevilor de 100 de lei

Întrebat despre bursele elevilor, preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban a spus că s-a stabilit, pentru prima dată, un prag minim al bursei, de 100 de lei.

„În privinţa burselor elevilor, ştiţi foarte bine că acestea sunt finanţate din bugetele locale. Ce am stabilit pentru prima oară este un prag minim pentru bursele elevilor, pentru că existau diferite decizii ale Consiliilor Locale care dădeau burse de 8 lei sau de 14 lei sau de 16 lei. În alte Consilii Locale se dădea bursă de 200 de lei sau de 300 de lei. Sunt patru categorii de burse. Ce am stabilit noi? Că există un cuantum minim al bursei care trebuie acordate de Consiliile Locale, care este de 100 de lei”, a spus Orban.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
orban,
bursă,
elev

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.