Oraşul unde frigul şi lipsa apei copleşesc spitalele mai mult decât pandemia Covid-19

Autor: Andreea Tobias Postat la 21 februarie 2021 308 afişări

Oraşul unde frigul şi lipsa apei copleşesc spitalele mai mult decât pandemia Covid-19

Frigul şi lipsa apei copleşesc spitalele din Texas mai mult decât pandemia Covid-19. Un medic declară că nu a avut niciodată o săptămână mai grea decât aceasta, din cauza valului de ger care a paralizat sudul ţării.

Medicul din Texas Natasha Kathuria a practicat medicina în 11 ţări, a lucrat în timpul furtunii „Snowmageddon” din 2014 din Atlanta şi a supravieţuit pandemiei Covid, potrivit Reuters.

Acum, alături de alţi medici din Texas, spune că nu a avut niciodată o săptămână mai grea decât aceasta, din cauza valului de ger care a paralizat sudul ţării.

Gerul a dus la cedarea ţevilor de apă, dar au cedat şi reţelele electrice, ceea ce creează mari probleme spitalelor.

„Suntem copleşiţi, mult mai mult decât am fost cu Covid”, a spus Natasha Kathuria: „Acest eşec al sistemului ne-a zguduit complet”.

Mulţi angajaţi ai spitalelor au stat la serviciu săptămâna, ştiind că acasă nu era căldură sau apă.

Medicii din Austin, Houston şi zona Dallas au numit lipsa apei cea mai mare problemă. Aparatele de dializă nu funcţionează fără apă, echipamentele chirurgicale nu pot fi sterilizate, iar mâinile nu pot fi spălate.

Conform CNBC, preşedintele Joe Biden a declarat stare de dezastru major în Texas. Situaţia permite cheltuirea mai multe fonduri federale pentru ajutorare.

În Texas, temperaturile au scăzut la minime extreme la începutul acestei săptămâni, ceea ce nu s-a mai întâmplat de 30 de ani, după ce o masă de aer arctic a coborât pe aproape întreaga suprafaţă a Americii. Aproape 60 de decese au fost atribuite vremii reci din SUA.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
texas,
ger,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.