Oraşul în care apocalipsa vine în fiecare zi. Casele sunt înghiţite de gropi uriaşe care se umplu instantaneu cu apă

Postat la 11 decembrie 2017 150 afişări

Un oraş din Rusia dispare pe zi ce trece, înghiţit de apă.

Oraşul în care apocalipsa vine în fiecare zi. Casele sunt înghiţite de gropi uriaşe care se umplu instantaneu cu apă

De peste 30 de ani, oraşul  Berezniki, din regiunea Perm, se scufundă la modul propriu din cauza craterelor uriaşe. Totul a început în 2007 când a apărut o groapă care s-a extins continuu înghiţind totul în calea sa. Înainte ca oraşul să fie construit, aici ar fi existat Marea Perm, în urma căreia a rămas un enorm zăcământ de potasiu, care asigură, potrivit specialiştilor, 10% din consumul total de potasiu la nivel global.

În oraşul construit pe mina de potasiu, gropile apar instantaneu, fără vreun fel de avertisment. „A fost o panică atât de mare. Oamenii care locuiau în apropiere şi-au trimis familiile la rudele din alte oraşe”, îşi aminteşte acel moment, într-un reportaj realizat de RFE/RL, Valery Mets, fost muncitor într-o mină de potasiu din Berezniki. 

VEZI AICI VIDEO

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.