Oraşul din România unde piaţa imobiliară a ajuns aproape de nivelul dinaintea crizei economice din 2008

Postat la 23 mai 2018 138 afişări

Preţurile apartamentelor, caselor şi terenurilor din Alba Iulia au crescut constant în ultimii ani, fiind cu circa 10% mai mici decât înainte de criza economică din 2008, iar oamenii de afaceri din judeţ, care au alte business-uri, încep să construiască locuinţe.

Oraşul din România unde piaţa imobiliară a ajuns aproape de nivelul dinaintea crizei economice din 2008

În Alba Iulia apartamentele se vând cu preţuri între 750 şi 1.100 de euro metrul pătrat, iar criteriul cel mai important care stabileşte suma este zona în care este situat blocul, fiind preferate cele din centru şi din cetate. Aici, preţurile pot ajunge la 1.100 de euro metrul pătrat, în vreme ce la periferie apartamentele se vând cu 750 de euro metro pătrat.

Agenţii imobiliari susţin că sunt apartamente cu două camere care se vând la aproximativ aceleaşi preţuri ca în 2008, în vreme, ce în cazul celor cu trei camere, preţurile sunt mai mici. În medie, potrivit celor care se ocupă de imobiliare, preţurile sunt cu 10% mai mici decât în perioada de boom economic.

Astfel, oamenii de afaceri din judeţ, care au dezvoltat business-uri în alte domenii decât construcţii, spre exemplu servicii sau în industria alimentară, s-au reorientat şi au început să construiască locuinţe.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.