Oraşul din România cu 40,000 de locuitori „rupt” de ninsoare. „Fără apă, fără nimica, trăim exact ca şi în Evul Mediu

Postat la 17 decembrie 2018 660 afişări

320 de localităţi au rămas fără curent electric, iar pe 11 drumuri naţionale se circulă în condiţii de iarnă după nămeţii din ultimele zile. O situaţie foarte gravă se înregistrează în Lugoj, acolo unde oamenii au rămas fără căldură, curent şi apă.

Oraşul din România cu 40,000 de locuitori „rupt” de ninsoare. „Fără apă, fără nimica, trăim exact ca şi în Evul Mediu

Curentul s-a întrerupt încă de duminică dimineaţă. Toată ziua, oamenii au sperat că problema se va remedia, însă la venirea serii, oraşul tot cufundat în beznă a rămas, scrie digi24.ro

„Fără apă, fără nimica, trăim exact ca şi în Evul Mediu. Ne aducem aminte clipele în care părinţii noştri ne povesteau cum trăiau la lumina lumânării, învăţau, cum nu aveau apă şi se încălzeau la nu ştiu, sobele lor ce sursă de căldură aveau”, spune Gabriel, locatar.

 

La minus 5 grade, zeci de mii de oameni s-au trezit fără apă, fără căldură şi fără curent electric.

 

În lipsa apei, locuitorii din Lugoj au încercat să se alimenteze de la fântânile publice din oraş, dar fără succes. Nici generatoarele nu s-au dovedit a fi o soluţie de durată, pentru că în oraş funcţionează o singură benzinărie.

 

„Toate magazinele închise, nu poţi să cumperi nimic, unul dintre ele a fost deschis mai de după-masă, s-a luat tot, doi paleţi de apă s-au dat glonţ, pâine, nimic nu s-a mai găsit în oraş deci un oraş mort”, spune un localnic.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
apa,
locuitori,
mediu,
ninsoare,
romania,
rupere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.