Oraşul din România care ar putea ajunge o capitală europeană a IT-iştilor. Numărul de programatori a explodat

Postat la 16 aprilie 2018 240 afişări

Iaşiul a ajuns unul dintre cele mai mari centre ale industriei hi-tech din Ro­mâ­nia alături de Bucureşti, Cluj şi Timi­şoara, cu 20.000 de angajaţi în in­dus­tria de IT, la care se adaugă peste 2.500 de absolvenţi în fie­care an.

Oraşul din România care ar putea ajunge o capitală europeană a IT-iştilor. Numărul de programatori a explodat

Mai mulţi bucu­reş­teni încep să se mute în­spre Iaşi, pentru calitatea vie­ţii şi pentru costul redus al traiului de zi cu zi.

 

„La începutul anului, Iaşiul a primit titlul de ora­şul emergent al anului, un titlu pen­tru oraşele în as­cen­­siu­ne în afara Polo­niei, care este în altă ligă. În acest mo­ment Iaşiul devine avan­tajos. În ju­mătate de oră eşti şi la mun­că şi ai lăsat şi copilul la grădiniţă. Mulţi bu­cu­reş­teni se mută în Iaşi pentru calitatea vie­ţii. Deşi salariile IT-iştilor sunt mai mici decât în Capitală, între 500 şi 4.000 de euro, şi costurile precum chiria sunt mult mai mici decât în Bucureşti“, a ex­pli­cat Dan Zaharia, con­­sultant de imo­biliare şi proiecte de inves­tiţii pentru Iaşi în cadrul com­paniei Extind.

 

Cel puţin doi am­ba­sa­dori vizitează Ia­şiul în fiecare lună, înso­ţiţi de in­vestitori, pen­tru a pre­zen­­ta opor­tunităţile de in­vestiţii.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.