Oraşul care interzice complet fumatul: după interiorul spaţiilor publice, urmează interzicerea acestuia şi pe terase

Autor: Mircea Nica Postat la 24 iulie 2019 319 afişări

Oraşul care interzice complet fumatul: după interiorul spaţiilor publice, urmează interzicerea acestuia şi pe terase

Oamenii nu vor mai putea să fumeze în spaţiile special amenajate din afara barurilor şi restaurantelor din Barcelona, în urma noului proiect de lege, conform The Independent.

Fumatul în spaţii publice a fost interzis în Spania în ianuarie 2011, chiar dacă fumătorilor li se permitea folosirea terasei. La acel moment, mulţi oameni de afaceri credeau că îşi vor pierde clienţii din cauza noilor reglementări. Cu toate acestea, autorităţile din Catalonia, vor să meargă încă un pas în faţă pentru a eradica fumatul din toate terasele barurilor şi restaurantelor din regiune.

Oficialii susţin că legea este de obicei ignorată de oamenii care folosesc spaţiile amentaje pentru fumat, de aceea se vor face inspecţii pentru a se asigura respectarea legii.

Noile reglementări ar putea să intre în vigoare anul viitor şi fumatul ar putea să fie interzis şi în interiorul maşinilor, în incinta centrelor de sport în aer liber, refugiilor pentru autobuze şi trenuri.

Guvernul Spaniei plănuieşte să crească preţul tutunului, ca urmare a direcţiei spre care urmează să se îndrepte Catalonia, iar numărul fumătorilor din Spania a scăzut la 22%, conform datelor Eurostat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fumat,
interzicere,
publicare,
catalonia,
spatii,
baruri,
oameni

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.