Calea ferată de miliarde de dolari care nu duce nicăieri. De ce au construit autorităţile un astfel de proiect în mijlocul câmpului

Postat la 25 iulie 2019 305 afişări

Calea ferată de miliarde de dolari care nu duce nicăieri. De ce au construit autorităţile un astfel de proiect în mijlocul câmpului

Trebuia să fie un proiect de infrastructură ambiţios, însă calea ferată care ar fi trebuit să lege Sudanul de Sud, Ruanda, Kenya şi Uganda se opreşte în câmp.

 

Proiectul a fost demarat de chinezi, care au vrut să faciliteze transportul între mai multe state din estul Africii. Ultimul segment ce trebuia construit, între Nairobi şi Mombasa, nu pare să aibă însă un termen de finalizare.

 

Calea ferată era un punct de reper pentru iniţiativa Belt & Road al preşedintelui Xi Jinping, un soi de nou drum al mătăsii.

 

Cei de la Bloomberg consideră că reţinerea chinezilor faţă de ultima parte a proiectului vine din ineficienţa segmentelor deja date în folosinţă. Astfel, China ar mai trebui să investească încă 4,9 miliarde de dolari, dar nu a recuperat încă banii pentru tronsoanele deja finalizate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cale ferata,
refuz,
miliarde,
proiect

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.