Oraşul american Detroit s-a declarat în faliment

Postat la 19 iulie 2013 47 afişări

Detroit, locul de origine al automobilului, a devenit joi cel mai mare oraş american care s-a declarat în faliment, potrivit unor documente judiciare.

Oraşul american Detroit s-a declarat în faliment

 Pentru o perioadă de timp o adevărată bijuterie a industriei, Detroit a pierdut jumătate de populaţie în 60 de ani, iar marile grupuri au abandonat în mod treptat oraşul, o lovitură grea pentru veniturile sale fiscale.

"Locuitorii din Detroit (...) merită o foaie de parcurs care să le permită să iasă din spirala care îi antrenează spre servicii publice tot mai puţin performante", a argumentat Rick Snyder, guvernatorul statului Michigan, într-o scrisoare care însoţeşte actul depus la un tribunal.

"Declararea falimentului este unica soluţie care va permite oraşului Detroit să redevină stabil şi viabil", continuă el.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/orasul-american-detroit-s-a-declarat-in-faliment-11132476
11132476
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.