Orange atacă piaţa TV satelit cu preţuri pornind de la 5 euro. Abonaţii la telefonie au reducere de până la 30%

Autor: Adrian Seceleanu Postat la 11 iunie 2013 385 afişări

Orange, numărul unu pe piaţa locală de telefonie mobilă, va începe să vândă oficial de miercuri servicii de televiziune prin satelit, care sunt disponibile la tarife care variază între 5 şi 12 euro pe lună, în funcţie de numărul de posturi TV incluse, au declarat oficiali ai companiei în cadrul unei conferinţe de presă.

Orange, numărul unu pe piaţa locală de telefonie mobilă, va începe să vândă oficial de miercuri servicii de televiziune prin satelit, care sunt disponibile la tarife care variază între 5 şi 12 euro pe lună, în funcţie de numărul de posturi TV incluse, au declarat oficiali ai companiei în cadrul unei conferinţe de presă.

Serviciile TV pot fi contractate de orice utilizator din România, indiferent dacă este sau nu client al serviciilor de comunicaţii ale Orange, a precizat Julien Ducarroz, directorul comercial al companiei. Pe de altă parte abonaţii existenţi la Orange vor primi o reducere de 20% a tarifului dacă au un sim de telefonie mobilă la Orange, şi de 30% dacă au două sau mai multe simuri de telefonie mobilă (cu abonament). Pachetele TV nu sunt oferite cu reducere clienţilor prepay ai Orange.

Primul pachet disponibil - denumit Local HD - cu un tarif de 5 euro (TVA inclus) pe lună, include 36 de posturi TV - toate româneşti, dintre care 6 sunt în format HD. Al doilea pachet - World HD - include 65 de posturi TV, dintre care 19 în format HD, şi are un cost de 8 euro pe lună. Al treilea pachet - Universe HD - include 95 de posturi TV, dintre care 37 în format HD - cu un cost de 12 euro pe lună.

Pentru abonaţii Orange la telefonie mobilă cu un singur sim pachetele TV costă 4 euro, 6,4 euro, sau 9,6 euro. Abonaţii Orange cu două simuri sau mai multe vor plăti pentru pachetele TV 3,5 euro, 5,6 euro sau 8,4 euro.

În mod suplimentar, clienţii pot achiziţiona cu 2,5 euro pe lună opţiunea SuperNights HD, care include 5 posturi TV cu conţinut pentru adulţi, toate în format HD. Pachetul SuperNights HD nu este oferit la preţ redus pentru abonaţii Orange.

Abonamentele pot fi încheiate pe o perioadă de 12 luni sau 24 de luni.

Instalarea serviciului costă 20 de euro, iar clienţii trebuie să achite şi o taxă de activare de 20 de euro. Oficialii Orange au precizat însă că abonaţii la serviciile de telefonie mobilă ale companiei care semnează pe doi ani şi pentru un pachet de TV nu plătesc taxele de 40 de euro pentru instalarea şi activarea serviciului.

Taxa de închiriere pentru antena de satelit, receiverul HD şi cardul TV (care se introduce în receiver pentru activarea serviciului) este de trei euro pe lună. Clienţii care vor să folosească Orange TV pe două televizoare trebuie să închirieze un al doilea receiver şi să achite o taxă suplimentară de activare de 10 euro. Taxa de închiriere pentru al doilea receiver HD este de 2,5 euro pe lună.

Serviciul TV al Orange este disponibil şi via internet, de pe computere, prin pagina web tv.orange.ro, indiferent de furnizorul de servicii de date. Orange precizează că nu toate posturile TV disponibile via satelit sunt accesibile şi prin platforma internet.

În câteva luni, mai exact în septembrie, compania va lansa şi aplicaţii dedicate pentru smartphone-uri şi tablete Apple şi Google Android pentru a le oferi clienţilor acces la posturile TV.

Receiverul (set top box-ul) este produs de compania Samsung iar furnizorul de servicii de satelit este SES Astra. Satelitul Astra acoperă întreg teritoriul României, potrivit datelor prezentate de Orange.

Orange devine al cincilea jucător de pe piaţa locală de televiziune prin satelit, serviciu cu circa 2,2 milioane de abonaţi la finele anului trecut. Cei mai mari jucători de pe piaţă sunt RCS&RDS şi Romtelecom, urmaţi de UPC. Al patrulea jucător este Free Sat, o companie cu un model de business diferit, care oferă servicii 12 luni în schimbul unei singure plăţi anuale, de 99 de lei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
orange,
tv,
satelit
/actualitate/orange-ataca-piata-tv-satelit-cu-preturi-pornind-de-la-5-euro-abonatii-la-telefonie-au-reducere-de-pana-la-30-10957351
10957351
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.