Oradea: Autorităţile au început să monteze instalaţiile pentru iluminatul de sărbători

Autor: Petru Mazilu Postat la 10 noiembrie 2020 72 afişări

Autorităţile din Oradea au început să monteze instalaţiile pentru iluminatul de sărbători. Deşi din cauza epidemiei de Covid 19 în Piaţa Unirii nu se va organiza tradiţionalul târg de Crăciun, Primăria a decis să amplaseze un brad uriaş.

Oradea: Autorităţile au început să monteze instalaţiile pentru iluminatul de sărbători

Potrivit Primăriei Oradea, operaţiunea de montare a instalaţiilor de sărbători a început săptămâna trecută. Municipalitatea anunţă că deja au fost amplasate lumini în Piaţa Unirii, pe podul Sf. Ladislau, pe Pietonal şi în parcul 1 Decembrie.

În acest an, oraşul Oradea va fi împodobit cu aproximativ 14 kilometri de ghirlande şi peste 300 medalioane şi figurine luminoase amplasate pe stâlpi, plase luminoase, tuneluri şi fântâni de lumini. De asemenea, oraşul va fi decorat cu panouri luminoase în formă de brăduţi, fulgi de nea, steluţe, reni, arcade luminoase şi globuri.

Iluminatul de sărbători va fi realizat pe toate bulevardele din municipiu, la toate intrările şi ieşirile din oraş, pe principalele artere de circulaţie, pe poduri şi în parcuri.

Primele lumini vor funcţiona pe clădirea Primăriei, pe Podul Sfântul Ladislau, în Piaţa Ferdinand şi pe strada Republicii, restul luminilor urmând să se aprindă pe rând până la Crăciun. Iluminatul de sărbători va funcţiona până la Bobotează. De asemenea, Primăria va amplasa un mare brad de Crăciun.

„Cu toate că, din cauza pandemiei SARS-COV-2, în acest an nu se ţine Târgul de Crăciun în Oradea, totuşi în Piaţa Unirii se va monta bradul ecologic de 12 metri, care, împreună cu instalaţiile de iluminat, va fi asigurat de asemenea de către firma SC Luxten Lighting Co SA, în mod gratuit”, anunţă reprezentanţii Primăriei Oradea.

Realizarea instalaţiilor electrice luminoase este asigurată în mod gratuit, conform contractului de concesiune încheiat de Primărie cu o firmă. Pentru toate instalaţiile luminoase sunt utilizate becuri LED, care au un consum redus cu până la 50% în comparaţie cu becurile clasice. Anul trecut, factura pentru realizarea instalaţiilor electrice luminoase s-a ridicat la valoarea de 500.000 de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
brad,
instalaţii,
crăciun

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.