Optimism de la Ministerul Agriculturii: recoltă de cereale de 18-19 mil. tone la vară

Autor: Gabriel Razi Postat la 12 martie 2013 33 afişări

Fermierii români vor strânge la vară o recoltă de cereale cuprinsă între 18 şi 19 milioane de tone, o producţie cu 50% peste cea de anul trecut, a spus ieri Achim Irimescu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, la seminarul „Cum poate redeveni agricultura vedeta economiei?“, organizat de Ziarul Financiar în parteneriat cu Bancpost, Cec Bank, Cargill, Agricover, Azomureş şi Fondul de Garantare a Creditului Rural.

Optimism de la Ministerul Agriculturii: recoltă de cereale de 18-19 mil. tone la vară

Fermierii români vor strânge la vară o recoltă de cereale cuprinsă între 18 şi 19 milioane de tone, o producţie cu 50% peste cea de anul trecut, a spus ieri Achim Irimescu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, la seminarul „Cum poate redeveni agricultura vedeta economiei?“, organizat de Ziarul Financiar în parteneriat cu Bancpost, Cec Bank, Cargill, Agricover, Azomureş şi Fondul de Garantare a Creditului Rural. „Se pare că acest an va fi cel puţin bun pentru agricultură. Producţia de cereale va fi probabil de aproximativ 18-19 milioane de tone. Vestea bună este că zilele următoare o să dăm drumul subvenţiilor pentru agricultori, iar plăţile pentru segmentul zootehnic sunt în contul agenţiei de plăţi“, a anunţat Irimescu. O astfel de recoltă va reprezenta un plus important faţă de cantităţile strânse de fermieri anul trecut, dar agricultura nu va reuşi nici de data această să se apropie de potenţialul de producţie de 40 de milioane de tone, despre care vorbesc fermierii.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/optimism-de-la-ministerul-agriculturii-recolta-de-cereale-de-18-19-mil-tone-la-vara-10661638
10661638
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.