Oprescu: Canalul Bucureşti-Dunăre poate face metropola să devină a cincea capitală dunăreană

Postat la 28 noiembrie 2012 19 afişări

Primarul Sorin Oprescu susţine că realizarea canalului Dunăre-Bucureşti poate face ca oraşul să devină a cincea capitală dunăreană, în acest sens, fiind purtate discuţii privind finanţarea investiţiei din fonduri europene cu Johannes Hahn, comisarul Uniunii Europene pentru Politica Regională.

Potrivit unui comunicat, de miercuri, al Primăriei Municipiului Bucureşti, Sorin Oprescu a avut, marţi seară, o întâlnire cu Johannes Hahn, comisarul Uniunii Europene pentru Politica Regională, cu care a discutat despre strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării şi despre posibilităţile de finanţare din fonduri europene a canalului Bucureşti-Dunăre.

Sorin Oprescu a subliniat importanţa conectării Bucureştiului la reţeaua dunăreană, alături de celelalte oraşe riverane, demersurile actualei administraţii urmărind să asigure participarea în procesul decizional ce vizează Strategia Dunării.

În acest sens, primarul general i-a prezentat oficialului european stadiul lucrărilor proiectului canalului Bucureşti - Dunăre, lucrări oprite imediat dupa decembrie 1989, respectiv beneficiile acestui proiect pentru Capitala Romaniei şi regiunea Dunării de Jos.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/oprescu-canalul-bucuresti-dunare-poate-face-metropola-sa-devina-a-cincea-capitala-dunareana-10355888
10355888
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.