Opinie Dragoş Damian, Terapia Cluj. Kiev, martie 2022, imobiliare. O poză cât o mie de opinii economice. Aşa arată locul bombardat de către ruşi unde stătea unul dintre colegii mei din Kiev

Autor: Dragos Damian Postat la 02 martie 2022 106 afişări

Opinie Dragoş Damian, Terapia Cluj. Kiev, martie 2022, imobiliare. O poză cât o mie de opinii economice. Aşa arată locul bombardat de către ruşi unde stătea unul dintre colegii mei din Kiev

In acest bloc, care arata foarte bine fata de altele, statea unul dintre colegii din Kiev, care a fost inspirat sa plece spre adapost in seara de dinainte. Deocamdata colegii si famiile lor sunt in siguranta, asta insemnand un infern fara utilitati, cu rezerve limitate de hrana si apa si cu 500 de decibeli de avioane, rachete si explozii deasupra capului.

Inteleg ca unii s-au inrolat voluntar.

Fiecare zi de razboi da Romania, economic vorbind, cu un an inapoi. Datorita sanctiunilor Rusia, dupa o saptamana de razboi, este acum la jumatatea economiei pe care o avea inainte. Ucraina, ce-o mai ramane din ea, nu se stie unde va fi economic, probabil in 1950. UE va suferi in egala masura.

Cea mai tare industrie din Romania este cea de imobiliare, a generat prosperitate economica, orase care duduie, puzderie de milionari, proprietari multumiti, banci fericite, lor li se se dedica (si acum) sute de stiri. Sigur, iubim in special imobiliarele care au facut un bine si au demolat fabrici si uzine despre care, nu-i asa, am fost asigurati ca erau neproductive, energofage, poluante. Probabil ca s-a lucrat la imobiliare si pe locul unor fabrici de armament, mai mult ca sigur pe locul unor unitati militare, exista si parcuri de distractii pe locul unor unitati militare. Desigur, cine s-ar fi asteptat la un razboi tocmai cand lumea si Romania treceau prin cel mai tare an economic, chiar daca de pandemie. Si cand aspiratiile antipoluare ale UE au trimis industria chimica in China si gazul si utilitatile in Rusia, iar acum nu avem nici una, nici alta, in schimb respiram aer proaspat.

Dupa razboi, o sa vedem ce plan au liderii nostri sa resuscite economia, in ce domenii, si cati bani va mai avea sa ne dea UE, pentru ca noi nu avem, nu din imobiliare. UE va avea probabil un fel de nou Plan Marshall. Deocamdata este clar, vom cumpara sisteme de aparare care, o stim, nu sunt fabricate in Romania.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
colegi,
bombardamente

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.