Opinia CE pentru strategia Guvernului pe fonduri: Alocări dezechilibrate şi lipsă de priorităţi. DOCUMENTUL Comisiei Europene

Postat la 05 iunie 2014 24 afişări

Comisia Europeană a atenţionat Guvernul că alocarea bugetară propusă în Acordul de Parteneriat pentru banii UE 2014-2020 reflectă în continuare dezechilibre, fapt ce reprezintă o sursă de îngrijorare, iar mecanismele de detectare şi prevenire a conflictelor de interese la achiziţii trebuie aplicate.

Opinia CE pentru strategia Guvernului pe fonduri: Alocări dezechilibrate şi lipsă de priorităţi. DOCUMENTUL Comisiei Europene

 "Alocarea bugetară propusă reflectă în continuare dezechilibre, fapt ce reprezintă o sursă de îngrijorare. Alocarea propusă pentru mediu în cadrul Fondului European pentru Dezvoltare Regională şi în cadrul Fondului de Coeziune a fost redusă şi mai mult comparativ cu propunerea iniţială, slăbind şi mai mult capacitatea României de implementare a infrastructurilor cerute de acquis. Alocarea trebuie justificată în mod adecvat, potrivit cu importanţa provocărilor avute în vedere, nevoilor de finanţare respective şi aferentei posibile finanţări complementare", atenţionează oficialii CE, în documentul transmis autorităţilor române şi obţinut de MEDIAFAX.

Ei arată că descrierea priorităţilor de finanţare este lipsită de o prioritizare clară şi acoperă o gamă largă de intervenţii, prin introducerea serviciilor publice locale furnizate de companii publice şi private, fiind nevoie ca această abordare să fie revizuită.

În privinţa planificării pentru transport, se atenţionează că nu sunt suficient descrise contextul trasnaţional şi legăturile internaţionale cu ţările vecine.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/opinia-ce-pentru-strategia-guvernului-pe-fonduri-alocari-dezechilibrate-si-lipsa-de-prioritati-documentul-comisiei-europene-12700163
12700163
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.