Operator de salubritate: Staţiile de sortare sunt închise pentru deşeurile generate de Sectorul 1

Autor: Cosmin Pirv Postat la 05 iunie 2021 98 afişări

Staţiile de sortare nu sunt plătite de către primărie şi refuză să mai primească deşeurile din Sectorul 1, a anunţat sâmbătă firma de salubritate care operează în sector.

Operator de salubritate: Staţiile de sortare sunt închise pentru deşeurile generate de Sectorul 1

Reprezentanţii companiei Rmprest dezmint informaţia vehiculată de membri USR PLUS conform căreia staţiile de sortare au fost deschise. Conform acestora, staţiile de sortare sunt închise pentru deşeurile din sectorul 1 pentru neplata de către Primărie a datoriilor scadente pentru prestaţii din perioada iulie 2020-martie 2021.

„Solicităm autorităţii contractante, prin primar sau un reprezentant mandatat legal, să ne indice cu celeritate locul în care să descărcăm deşeurile colectate care sunt încărcate în toate autogunoierele şi autoutilitarele Romprest alocate serviciului, pentru a putea elibera autospecialele blocate în aşteptare la staţie şi a reintra în program normal de colectare”, susţin, printr-un comunicat, reprezentanţii companiei de salubritate.

Aceştia mai spun că sunt pregătiţi să intervină cu tot efectivul şi în 36 de ore să colecteze toate deşeurile din Sectorul 1.

„Prin achitarea imediată de către autoritate a facturilor care au fost refuzate la plata numai în cursul acestui an se vor putea plăti operatorii de sortare şi se va reveni în regim normal de funcţionare”, se mai arată în comunicat.

Primarul Clotilde Armand a solicitat Prefecturii Bucureşti declararea stării de alertă în Sectorul 1 din cauza situaţiei sanitare. Edilul şef a trimis o adresă şi spune că situaţia este cauzată „de şantajul şi suspendarea colectării gunoiului de către operatorul de salubritate”.

„Am solicitat Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă să înainteze Prefecturii Municipiului Bucureşti o adresă prin care să declare starea de alertă din cauza situaţiei sanitare de pe raza teritorială a Sectorului 1 cauzată de şantajul şi suspendarea colectării gunoiului de către operatorul de salubritate. În paralel, am purtat discuţii cu firmele de sortare a gunoiului din Sectorul 1 şi am ajuns la un acord. Am aflat că staţiile de sortare şi-au redeschis porţile începând de astăzi dimineaţă pentru a primi gunoiul colectat de Romprest. Aceste staţii erau închise din cauza neachitării de către compania Romprest a facturilor datorate în ciuda plăţilor făcute de Primăria Sectorului 1”, a scris vineri Clotilde Armand pe Facebook.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
gunoi,
sector 1,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.