ONU îi îndeamnă pe ruşi şi ucraineni să se retragă de la centrala nucleară Zaporojia

Autor: Petru Mazilu Postat la 11 august 2022 29 afişări

ONU îi îndeamnă pe ruşi şi ucraineni să se retragă de la centrala nucleară Zaporojia

Şeful ONU îndeamnă părţile să retragă personalul şi echipamentele militare de la centrala nucleară din Zaporojia, potrivit CNN.

Secretarul general al Naţiunilor Unite a declarat joi că este „grav îngrijorat" de situaţia de la centrala nucleară Zaporojia din sudul Ucrainei,

Informaţiile privind „alte incidente profund îngrijorătoare" din ultimele zile ar putea „duce la un dezastru", a declarat António Guterres.

El a cerut părţilor implicate să retragă orice personal şi echipament militar de la centrală şi „să se abţină de la orice altă desfăşurare de forţe sau echipamente la faţa locului".

„Trebuie să fie clar că orice potenţială avarie la Zaporojia sau la orice altă instalaţie nucleară din Ucraina, sau de oriunde altundeva, ar putea duce la consecinţe catastrofale nu numai pentru vecinătatea imediată, ci şi pentru regiune şi dincolo de ea", a adăugat el.

„Acest lucru este total inacceptabil", a precizat şeful ONU, António Guterres.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
onu,
zaporojia,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.