One United semnează o nouă achiziţie: dezvoltatorul imobiliar a cumpărat cu 13,5 mil. euro o clădire abandonată din centrul istoric al Bucureştiului, care va fi transfomată în hotel de 5 stele

Autor: Cristina Bellu Postat la 21 decembrie 2022 53 afişări

One United semnează o nouă achiziţie: dezvoltatorul imobiliar a cumpărat cu 13,5 mil. euro o clădire abandonată din centrul istoric al Bucureştiului, care va fi transfomată în hotel de 5 stele

One United Properties (simbol bursier ONE), principalul investitor şi dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidenţiale, de birouri şi mixte de ultimă generaţie din România, îşi continuă planurile de investiţii în regenerarea urbană printr-o nouă achiziţie: o clădire nefinalizată, abandonată în centrul istoric al Bucureştiului, care va fi transformată într-un hotel lifestyle de 5 stele,  One Plaza Athénée.

Valoarea tranzacţiei se ridică la 13,5 milioane de euro, iar valoarea brută de dezvoltare este estimată la 48 de milioane de euro.

Clădirea achiziţionată se află pe strada Georges Clemenceau nr. 8-10, în apropierea Ateneului Român. Intenţia dezvoltatorului este să reautorizeze şi să finalizeze construcţia abandonată, care va fi transformată într-o dezvoltare imobiliară hotelieră de lux până în 2025.

„Ne aflăm în negocieri cu mai multe branduri globale, pentru operarea hotelului cu contract pe mai mulţi ani. Situat chiar în inima oraşului, viitorul hotel lifestyle va oferi numeroase opţiuni comerciale, culturale şi de divertisment la doar câţiva paşi distanţă”, spune Victor Căpitanu, cofondator One United Properties.

Suprafaţa totală construită este de 10.154 metri pătraţi, din care 6.410 metri pătraţi supraterani şi diferenţa în 3 subsoluri, pe un teren cu suprafaţa de 1.361 metri pătraţi.

Pe aceeaşi stradă, construită într-o singură perioadă istorică, domnia Regelui Carol I, One United Properties a achiziţionat în 2021 celebra clădire de la nr. 2 clasificată ca monument istoric, Casa Braikoff, care se află în proces de renovare completă, urmând a fi transformată în One Athénée, o dezvoltare rezidenţială de lux cu componente comerciale.

Prin modul în care a fost concepută, Strada George Clemenceau oferă intimitate şi găzduieşte doar cateva proprietăţi, dintre care două sunt deja intrate în portofoliul One United Properties pentru renovare şi repunere în circuitul imobiliar.

La numai câţiva paşi distanţă se află Ateneul Român, Calea Victoriei şi Piaţa Amzei.

Tot în luna decembrie 2022, compania a mai achiziţionat trei clădiri istorice în centrul Capitalei, pe strada Academiei, în vederea restaurării acestora şi transformării într-o nouă dezvoltare - One Downtown.

În plus, în martie 2022, One United Properties a achiziţionat fosta fabrică Ford, situată în cadrul One Floreasca City, care va fi restaurată şi transformată într-un spaţiu de retail, One Gallery.

Între 2023 şi 2024, One United Properties estimează investiţii de minimum 70 de milioane de euro în regenerarea urbană a unor monumente istorice abandonate din Bucureşti, cu scopul de a proteja şi regenera patrimoniul cultural al capitalei României.

Acţiunile dezvoltatorului imobiliar au fost listate pe BVB în data de 12 iulie 2021, în urma unui IPO de succes, pe parcursul căruia compania a atras 260 de milioane de lei pentru continuarea dezvoltărilor atât pe segmentul rezidenţial, cât şi pe cel de birouri.

Compania a încheiat primele nouă luni ale anului cu o cifră de afaceri consolidată de 908,8 milioane de lei, în creştere cu 45%, şi un profit net de 421 milioane lei, cu 120% peste nivelul din aceeaşi perioadă a anului 2021.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.