OMV Petrom accesează o linie de credit de un miliard de euro

Autor: Emil Popescu Postat la 21 mai 2015 96 afişări

OMV Petrom a contractat o linie de credit multi-valută în valoare de un miliard de euro, de la un sindicat format din 17 bănci, înlocuind astfel o linie de credit contractată în noiembrie 2011, care a însumat 930 de milioane euro, cu scadenţa în 2016 şi neutilizată.

Noua facilitate are o maturitate de cinci ani şi posibilitate de prelungire pentru încă doi ani.

"Am refinanţat linia de credit contractată în 2011 înainte de scadenţa finală a acesteia pentru a beneficia de evoluţiile favorabile din prezent, de pe pieţele financiare. Extinderea maturităţii programului de finanţare permite OMV Petrom să menţină o poziţie financiară solidă într-un context plin de provocări legate de preţul ţiţeiului. Faptul că oferta a fost suprasubscrisă într-un timp relativ scurt este o confirmare a credibilităţii de care se bucură OMV Petrom pe pieţele financiare", a declarat într-un comunicat Andreas Matje, directorul financiar al OMV Petrom.

OMV Petrom a început procesul de refinanţare a creditului lucrând cu BRD, Societe Generale şi Unicredit Bank Austria ca aranjori principali. Sindicatul de bănci care contribuie la asigurarea finanţării include 17 bănci din România şi internaţionale.

Compania din grupul austriac OMV va folosi banii, dacă va fi necesar, pentru finanţarea operaţiunilor curente.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
OMV PETROM,
CREDIT,
/actualitate/omv-petrom-acceseaza-o-linie-de-credit-de-un-miliard-de-euro-14307331
14307331
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.