OMV Petrom a fost găsită vinovată de decesul unui copil care a căzut în aprilie 2016 în beciul unei sonde din satul Cobia, judeţul Dâmboviţa

Autor: Roxana Rosu Postat la 13 decembrie 2022 420 afişări

OMV Petrom a fost găsită vinovată de decesul unui copil care a căzut în aprilie 2016 în beciul unei sonde din satul Cobia, judeţul Dâmboviţa

Judecătoria Găieşti a pronunţat sentinţa în dosarul în care OMV Petrom a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă pentru un accident din 27 aprilie 2016 care a dus la decesul unui copil, a anunţat marţi la BVB compania petrolieră.

Incidentul a avut loc în comuna Cobia, un copil de opt ani şi opt luni fiind găsit decedat după ce a căzut în beciul sondei Cobia nr. 2971.

OMV Petrom a fost găsită vinovată şi condamnată la plata unei amenzi penale de 28.000 lei

Cazul din aprilie 2016 a fost al doilea incident de acest fel de la OMV Petrom, după ce la finele anului 2015 un alt copil, de nouă ani, a decedat lângă una din sondele societăţii, localizată în Ariceştii Rahtivani din judeţul Prahova.

În ceea ce privelte latura civilă, instanţa de judecată a apreciat gradul de culpă a OMV Petrom de 50% si a obligat compania să platească daune morale în valoare totală de 135.000 euro către familia victimei si daune materiale şi alte cheltuieli în valoare totală de 22.000 lei.

Instanţa a dispus pedeapsa complementară a suspendării activităţii pe o perioadă de 1 an a sondelor petroliere de exploatare de pe raza judeţului Dâmboviţa care, la data rămânerii definitive a hotărării, nu vor avea un perimetru complet închis şi încuiat sau cărora le va lipsi grătarul beciului sondei, precum si publicarea hotărârii de condamnare, în extras.

Compania a precizat în comunicat că în prezent nu există sonde de exploatare apartinând OMV Petrom care să nu fie ingrădite sau cărora să le lipsească grătarul beciului sondei.

Hotărârea instanţei nu este definitivă.

OMV Petrom a anunţat că va face apel impotriva hotararii.

OMV Petrom are o valoare bursieră de 29 miliarde lei şi este controlată în proporţie de 51% de austriecii de la OMV, în timp ce statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,6% din capitalul social.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
omv petrom,
petrom,
copil,
deces,
companie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.