Omul de afaceri din România care s-a HOTĂRÂT: Va dubla salariile tuturor angajaţilor, la 1.500 de euro pe lună

Postat la 24 septembrie 2019 2153 afişări

Ambiţia lui Ioan Nani, directo­rul general al producătorului de medicamen­te Antibiotice din Iaşi şi unul dintre cei mai longevivi directori din industria farma, este să crească vânzările şi profitabilitatea companiei în următorii ani în aşa fel încât să dubleze salariile angajaţilor, pentru a stopa migraţia externă.

Omul de afaceri din România care s-a HOTĂRÂT: Va dubla salariile tuturor angajaţilor, la 1.500 de euro pe lună

Contrar trendului, el pune în responsabilitatea managementului necesitatea majorărilor salariale şi nu în sarcina angajaţilor.

 

„Lucrez la un plan de afaceri până în 2030, la care am luat în calcul ipoteza că dacă la nivelul anului 2025 spre 2030, Antibiotice nu va plăti un salariu mediu în companie de cel puţin 1.500 de euro, riscăm să rămânem fără forţă de muncă calificată şi supracalificată. Dacă acum plătesc în medie 750-800 de euro (net- n.red.), atunci de câte ori trebuie să crească acest business ca să ajung la acel salariu mediu de 1.500 de euro? Ar trebui să facem de aproape 3 ori mai mult cifră de afaceri, profitabilitate“, a spus Ioan Nani, un executiv cu 30 de ani de experienţă în domeniul farma.

Viziunea lui este contrară liderilor din marile companii din România, care se plâng de creşterea costurilor cu forţa de muncă şi care nu acordă creşteri salariale medii mai mari de 4- 5% de la an la an. În ultimii cinci ani, salariul mediu la nivel naţional a crescut cu 70%, până la aproximativ 3.100 de lei net pe lună, în principal datorită intervenţiei guver­nu­lui pentru majorarea salariului minim şi creşterilor salariilor din sectorul bugetar.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
angajati,
salarii,
dublare,
romania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.