Omul de afaceri Dan FIterman, care a dezvoltat reţeaua de clinici şi spitale Arcadia, intră pe piaţa media prin preluarea companiei care editează Ziarul de Iaşi

Autor: Roxana Rosu Postat la 01 august 2023 134 afişări

Omul de afaceri Dan FIterman, care a dezvoltat reţeaua de clinici şi spitale Arcadia, intră pe piaţa media prin preluarea companiei care editează Ziarul de Iaşi

Omul de afaceri Dan FIterman,  care a dezvoltat reţeaua de clinici şi spitale Arcadia, va deţine din septembrie compania care editează Ziarul de Iaşi, publicaţie lansată în 1991 şi controlată de redactorul-şef, Toni Hriţac.

„Societatea are nevoie de o presă sănătoasă, aşa cum are nevoie de oameni sănătoşi. Educaţia prin informaţie autentică şi corect relatată este un pas important către o reacţie informată, baza sănătăţii întregii comunităţi. Presa trece acum printr-un moment de tranziţie generat de schimbările tehnologice, de nevoia de informare constantă, dar exprimată în atât de diverse forme. Peisajul informaţional se află într-o nouă etapă de dezvoltare, iar nevoia de repere autentice este din ce în ce mai mare. Poate fi o adevărată provocare să faci diferenţa dintre informaţia de calitate şi zona de dezinformare. Răspund acestei provocări printr-o nouă investiţie în sănătatea comunităţii. Am ales «Ziarul de Iaşi» pentru că face parte categoric din zona de quality press. Ştiu acest lucru pentru că citesc acest ziar şi îl urmăresc încă de la înfiinţare. Am dezvoltat deja un plan de afaceri pe termen lung, care să optimizeze activitatea prin dezvoltarea de produse editoriale noi, acordarea unei atenţii sporite mediului de afaceri şi dinamizarea politicii de vânzări”, a declarat Dan Fiterman.

Antreprenorul a adăugat că nu vor fi schimbări în politica şi echipa editorial.

”Pentru mine, acest nou business este unul de sănătate socială, dedicat comunităţii pe care am construit-o împreună”.

La rândul său, redactorul şef Toni Hriţac spune că parteneriatul cu Dan Fiterman vine „la locul şi momentul potrivit”.

 „Mare parte din presa s-a tabloidizat, iar reţelele sociale au divizat societatea. «Ziarul de Iaşi» a rămas un canal media quality, un liant comunitar axat pe valori solide, practici deontologice şi sinceritate. Parteneriatul cu Dan Fiterman vine la locul şi momentul potrivit pentru a aborda performant noile provocări. Un nou site, dezvoltarea echipei editoriale, noi abordări în zona de business, videopodcast şi debating sunt câteva dintre obiectivele prioritare pe care ni le-am propus. Şi înainte de toate va fi, aşa cum am procedat în cei 33 de ani de la înfiinţare, interesul cititorului”, a spus Toni Hriţac.

Brandul Arcadia  a apărut în urmă cu 15 ani la ini­ţiativa familiei Fiterman, care deţine ope­ra­torul privat şi care are afaceri şi în do­meniul producţiei de medicamente. Principala piaţă pe care s-a concentrat grupul Arcadia a fost  cea din Iaşi, devenind cel mai mare operator medical privat din zona Moldovei.

Anul 2022 a adus deschiderea unui nou spital sub umbrela Arcadia, specializat în domeniul recuperării, o investiţie majoră de peste 20 mil. euro. Noul spital foloseşte tehnologie performantă şi are 88 de paturi, dintre care 75% sunt deja ocupate de pacienţi.

La nivel de grup, cifra de afaceri în 2022 a fost de circa 175 mil. lei, în creştere cu 16% faţă de anul anterior.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nevoie,
dezvoltare,
iasi,
ziar

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.