OMS: Europa, în pragul unei EPIDEMII de BOLI TROPICALE, pe fondul INVAZIEI de ţânţari. Numărul cazurilor s-a DUBLAT.

Postat la 21 august 2018 138 afişări

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) avertizează cu privire la răspândirea accelerată a unor boli tropicale, după ce continentul european a fost ”lovit” de un val fără precedent de ţânţari, transmite Mirror.co.uk.

OMS: Europa, în pragul unei EPIDEMII de BOLI TROPICALE, pe fondul INVAZIEI de ţânţari. Numărul cazurilor s-a DUBLAT.

 Agenţia de sănătate publică a UE a raportat în august dublarea numărului de cazuri de infecţie cu virusul West Nile faţă de anul trecut. Cifra anului 2018: 400. E mult? E puţin? Greu de spus cu cifrele actuale, însă riscul de epidemie vine din cu totul altă parte: schimbările climatice. Un virus se poate înmulţi în progresie geometrică atunci când se întrunesc condiţiile favorabile, iar specialiştii în sănătate publică ştiu asta.

 

Iar ”progresie geometrică” nu este, în acest caz, doar o figură de stil, ci o funcţie cu o uriaşă putere de multiplicare. România este pe harta roşie a cazurilor de infecţie, aşa cum este listată de autorităţile UE în domeniu. Specialiştii au reamintit că schimbările de climă care au afectat Europa în ultimii ani cresc, an de an, riscul de apariţie a unor epidemii letale importate din Africa, Asia sau America de Sud.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.