Olli Rehn: Criza din zona euro erodează influenţa şi poziţia UE în economia globală

Postat la 23 august 2012 11 afişări

Criza datoriilor de stat din zona euro erodează influenţa geopolitică a Europei şi compromite poziţia de pe care negociază Uniunea Europeană pe scena mondială, a avertizat comisarul european pentru economie şi politică monetară, Olli Rehn.

"În discuţii despre decizii politice privind chestiuni economice globale, precum întâlnirile G-20 şi FMI, suntem de ceva timp în mod constant într-o poziţie neplăcută din cauza crizei datoriiilor de stat. În ritmul acesta, statutul Europei în economia globală se deteriorează îngrijorător", a declarat la Helsinki vicepreşedintele Comisiei Europene, într-o întâlnire cu ambasadorii Finlandei. Criza economică din Europa este în principal o criză de încredere, iar UE poate recâştiga încrederea comunităţii globale dacă va acţiona "ca o echipă", a afirmat oficialul european, citat de WSJ.com.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
oli rehn,
zona euro,
criza,
economie
/actualitate/olli-rehn-criza-din-zona-euro-erodeaza-influenta-si-pozitia-ue-in-economia-globala-9973270
9973270
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.