Olguţa Vasilescu, despre cazul viral al tinerei cu scleroză: Casa de Pensii nu poate da altă decizie

Postat la 24 octombrie 2017 655 afişări

Ministrul Muncii a reactionat luni cu privire la cazul tinerei bolnave de scleroza multipla careia i-a fost retrasa pensia de handicap dupa ce a primit o suma de bani in urma scrierii unei carti de poezii.

Olguţa Vasilescu, despre cazul viral al tinerei cu scleroză: Casa de Pensii nu poate da altă decizie

Ministrul a explicat ca legislatia actuala nu permite cumulul pensiei de invaliditate cu venituri de natura profesionala, dar ca in proiectul noii legi a pensiilor se va propune eliminarea acestei interdictii.

"In acest moment, insa, casa judeteana de pensii nu poate adopta o alta decizie", afirma Olguta Vasilescu, aratand ca tanara are in schimb "posibilitatea contestarii in instanta a deciziei, in termen de 15 zile".

Presa a relatat zilele trecute despre cazul unei tinere, Laura Ioana Florescu, bolnava de scleroza multipla si care primeste de la stat o pensie de handicap de 39 de lei pe luna. Ea a ramas insa si fara acest venit infim, dupa ce a scris o carte de poezii, de pe urma careia a obtinut venituri de 230 de lei intr-un an, scrie realitatea.net

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
caz,
tanara,
casa,
decizie,
olguta vasilescu,
pensii,
refuz,
viral,
bani,
carti

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.