Olandezii au lansat primul burger creat in vitro, din celule stem de vaca. Pret: 250.000 de euro

Postat la 06 august 2013 148 afişări

Cantareste fix 142 de grame si costa 250.000 de euro: e primul burger creat in vitro, din celule stem de vaca. Astazi a fost gatit de un bucatar si degustat de doi voluntari la Londra. Prima lor impresie a fost ca seamana mult cu un hamburger obisnuit. Au simtit totusi lipsa grasimii. Creatorii mizeaza pe o productie de masa in maximum 20 de ani.

 Olandezii au lansat primul burger creat in vitro, din celule stem de vaca. Pret: 250.000 de euro

Luni s-a consumat momentul de glorie pentru o echipa de cercetatori de la Universitate din Maastricht. Ei au lucrat cinci ani pentru a crea acest burger, plecand de la cateva celule minuscule prelevate dintr-un muschi de vaca.

Au adaugat sare, pudra de ou, suc de sfecla si shofran pentru culoare. La demonstratia din aceasta dupa-amiaza au participat, pe langa profesorul Mark Post, un bucatar si doi voluntaridegustatori.

Aparent, pregatirea burgerului a decurs ca pentru unul conventional. Toti cei prezenti au asteptat primele impresii cu sufletul la gura.

"Are un gust intens,seamana cu cel al carnii.  Nu e la fel de suculent insa. Si am simtit lipsa sarii si a piperului".

Cititi mai multe pe www.incont.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/olandezii-au-lansat-primul-burger-creat-in-vitro-din-celule-stem-de-vaca-pret-250-000-de-euro-11214897
11214897
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.