Oficial ucrainean: condiţiile din Mariupol sunt „medievale"

Autor: Petru Mazilu Postat la 17 iunie 2022 47 afişări

Condiţiile din Mariupol sunt „medievale", susţine un oficial ucrainean, potrivit CNN.

Oficial ucrainean: condiţiile din Mariupol sunt „medievale"

Condiţiile din oraşul ocupat de Rusia sunt „medievale", a declarat vineri un consilier al primarului ucrainean din Mariupol. Locuitorii care au rămas în oraş nu au apă, îşi spală hainele în bălţi şi se îmbolnăvesc de diferite boli.

„Mariupol este acum în medieval. Alimentarea cu apă este disponibilă doar în 2-3% din gospodăriile din oraş. Oamenii îşi spală hainele în bălţile de pe străzi. Riscul de răspândire a bolilor creşte pe zi ce trece. Există informaţii potrivit cărora oamenii vin la medici cu simptome asemănătoare dizenteriei sau holerei", a declarat Petro Andriuşcenko la televiziunea naţională.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat luna trecută că este îngrijorată de riscul de holeră în Mariupol, calificând situaţia de acolo drept „un pericol uriaş".

Andriuşcenko a mai spus că Rusia este în curs de a construi o „tabără militară" în oraş.

„Plecarea din Mariupol este posibilă doar către Rusia. Îi sfătuim pe oameni să plece, dar pe cont propriu şi nu în coloane oficiale, iar apoi să meargă spre ţările baltice sau Georgia. Îi sfătuim pe oameni să conducă fără oprire şi să treacă graniţa cât mai repede posibil", a mai spus consilierul ucrainean.

Trecerea din Mariupol în teritoriul controlat de ucraineni este imposibilă, a precizat Petro Andriuşcenko.

Cel puţin 1.348 de civili au fost ucişi în timpul bătăliei de la Mariupol, inclusiv 70 de copii, a declarat joi un înalt oficial al Naţiunilor Unite.

„Bilanţul real al ostilităţilor asupra civililor este probabil cu mii de morţi mai mare", a explicat Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mariupol,
locuitori,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.