OFICIAL Raed Arafat a anunţat noile reglementări din România, valabile de luni

Postat la 06 noiembrie 2020 287 afişări

OFICIAL Raed Arafat a anunţat noile reglementări din România, valabile de luni

Raed Arafat a anunţat noile reglementări din România, valabile de luni, pentru 30 de zile. Creşele şi after-school-urile rămân deschise, masca devine obligatorie în toate spaţiile deschise, iar şcolile trec în online.

„Ne aflăm într-o situaţie dificilă. Deznodământul va depinde în implicarea fiecăruia dintre noi. Fiecare persoană poate participa la limitarea răspândirii acestui virus, numai prin gesturi simple”, a declarat Arafat.

Acesta a explicat că joi au fost adoptate la Guvern un proiect de hotărâre şi un proiect de Ordonanţă de Urgenţă, „sub rezerva observaţiilor care urmează să vină”. Dacă aceste observaţii nu vin, restricţiile vor intra în vigoare de luni, cu o durată de implementare de 30 de zile, la finalul cărora se va face o nouă evaluare.

Principalele măsurile sunt:

 purtatul generalizat al măştii în spaţiile închise şi deschise, indiferent de rata de infectare: „Este măsura care va duce cel mai mult la evitarea răspândirii virusului”.

 închiderea magazinelor la ora 21:00 pentru limitarea mobilităţii şi a contactului. Livrările la domiciliu rămân deschise, precum şi farmaciile.

 limitarea deplasărilor între orele 23.00 şi 5.00, cu unele excepţii: „Este intervalul în care tinerii se deplasează să se viziteze, la petreceri, mai mult”

 petrecerile sunt interzise

Cititi mai multe pe www.medaifax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anunt,
raed arafat,
reglementari,
romania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.