Oficial din Ministerul Muncii: Egalitatea de şanse va deveni modul obligatoriu de la grădiniţă

Autor: Aurelia Alexa Postat la 27 noiembrie 2015 145 afişări

Modulul "Egalitatea de şanse" va deveni obligatoriu de la grădiniţă, după ce Parlamentul va vota Legea de ratificare a Convenţiei de la Istanbul, însă autorităţile vor avea trei ani pentru pregătirea specialiştilor şi pentru introducerea în curriculă, a declarat preşedintele ANES, Ioana Cazacu.

Ioana Cazacu a precizat că modulul "Egalitatea de şanse" va deveni obligatoriu în învăţământul românesc după ce Parlamentul va adopta Legea privind ratificarea Convenţiei de la Istanbul (Convenţia Consiliului Europei privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice), document care, de fapt, prevede acest lucru.

Ea a explicat că documentul nu prevede un termen clar privind introducerea acestui modul în curriculă, dar există un termen de trei ani pentru pregătirea resursei umane pe egalitate de şanse.

"Potrivit Legii educaţiei naţionale, o programă şcolară se aprobă an de an. Problema ar fi specialiştii care să poată preda numărul de ore pentru aceste module. Ieri am discutat cu domnul ministru Adrian Curaj şi vom avea o întâlnire", a precizat ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Claudia-Ana Costea.

Ea a mai spus că Ministerul Educaţiei va decide dacă acest modul va intra la disciplinele obligatorii sau la cele opţionale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
EGALITATE DE ŞANSE,
CURRICULĂ,
/actualitate/oficial-din-ministerul-muncii-egalitatea-de-sanse-va-deveni-modul-obligatoriu-de-la-gradinita-14902279
14902279
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.