O tânăra revoltată de căsătoriile forţate. "Am fost vândută pentru ca fratele meu să-şi poată cumpăra o soţie" - VIDEO

Postat la 27 noiembrie 2015 5636 afişări

O tânăra revoltată de căsătoriile forţate. "Am fost vândută pentru ca fratele meu să-şi poată cumpăra o soţie" - VIDEO

Sonita Alizadeh, un rapper din Afghanistan, a fost inspirată să scrie această melodie după ce familia ei a fost nevoită să o vândă pentru a putea cumpăra o soţie pentru fratele ei, scrie BBC.

Căsătoriile aranjate încă fac parte din tradiţie în unele zone din Afghanistan şi multe fete sunt nevoite să se căsătorească cu străini de la vărste fragede. "Am fost vândută pentru ca fratele meu să-şi poată cumpăra o soţie".

"Fetele care sunt forţate să se mărite de la o vărstă fragedă îşi pierd copilăria, îşi pierd speranţa. Îşi văd soţul ca pe un violator", spune Alizadeh.

Există şi tineri care se împotrivesc dorinţei familiilor lor, însă de cele mai multe ori acest lucru rezultă în violenţă. "Când am ajuns în America nu-mi puteam scoate din cap imaginile cu prietenii mei răniţi, loviţi, rezultat al revoltei împotriva familiilor lor.", afirmă Sonita Alizadeh.

Tânăra cântăreaţă încearcă ca acestă tradiţie să se oprească şi luptă pentru asta în felul ei, prin muzică şi "merg la multe conferinţe şi evenimente pentru că oamenii trebuie să cunoască aceste fapte, trebuie să ne asculte poveştile şi să împărtăşească aceste poveşti cu restul lumi. Astfel vocile noastre vor fi auzite de oficiali şi guverne.", încheie Sonita Alizadeh

Urmărește Business Magazin

/actualitate/o-tanara-revoltata-de-casatoriile-fortate-am-fost-vanduta-pentru-ca-fratele-meu-sa-si-poata-cumpara-o-sotie-video-14901531
14901531
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.