Oferta publică iniţială a Facebook: Zuckerberg păstrează controlul. Cine sunt executivii şi care sunt principalele riscuri

Postat la 02 februarie 2012 18 afişări

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, va păstra controlul asupra companiei după listarea din acest an, strategie care ar putea reduce valoarea de piaţă pe termen scurt, după cea mai mare ofertă publică iniţială (IPO) derulată vreodată în industria IT.

Facebook a depus miercuri, la New York, prospectul preliminar pentru listarea companiei la bursă, operaţiune prin care ţinteşte o finanţare de 5 miliarde de dolari şi ar putea atrage, potrivit estimărilor analiştilor, până la 10 miliarde de dolari.

Mark Zuckerberg, care a lansat Facebook din campusul Universităţii Harvard înainte de a renunţa la facultate pentru a-şi dezvolta proiectul, va controla de facto 56,9% din drepturile de vot în acţionariatul companiei, a cărei valoare de piaţă după listare este estimată la până la 100 miliarde de dolari.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Facebook,
Zuckerberg,
executivii
/actualitate/oferta-publica-initiala-a-facebook-zuckerberg-pastreaza-controlul-cine-sunt-executivii-si-care-sunt-principalele-riscuri-9199358
9199358
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.