Oferta pe care i-a făcut-o Rusia regimului din Coreea de Nord pentru a renunţa la arsenalul atomic

Postat la 31 ianuarie 2019 150 afişări

Rusia ar fi propus Coreei de Nord să renunţe la arsenalul atomic în schimbul unui centrale nucleare, ca o soluţie la criza din Peninsula Coreea, relatează presa americană.

Oferta pe care i-a făcut-o Rusia regimului din Coreea de Nord pentru a renunţa la arsenalul atomic

Potrivit cotidianului The Washington Post, Moscova ar fi făcut această propunere în toamna anului trecut, însă analiştii sunt sceptici în ceea ce priveşte şansele de succes ale unei asemenea strategii.

 

Sursele citate de cotidianul american au transmis că Moscova a propus ca Rusia să se ocupe de operarea centralei nucleare, iar toate deşeurile radioactive să fie transferate înapoi în Rusia. Astfel, Coreea de Nord, care se confruntă cu probleme în acoperirea necesarului de energie, ar beneficia de o sursă de energie, însă nu ar putea să se folosească de centrala nucleară pentru a produce arme atomice.

 

"Ruşii sunt foarte oportunişti când e vorba de Coreea de Nord, şi nu este prima dată când urmăresc o miză energetică în Coreea", a declarat Victor Cha, un fost oficial de la Casa Albă, care anul trecut a fost luat în calcul ca un posibil candidat la funcţia de ambasador al SUA în Coreea de Sud.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
coreea de nord,
rusia,
nuclear,
renuntare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.