Odiseea Gerovital

Postat la 29 mai 2006 1 afişăre

Clientii pot gasi produsele Gerovital in portofoliul a doua companii: Gerovital Cosmetics Bucuresti si Farmec din Cluj-Napoca. Pentru 2004-2005, vanzarile cumulate ale acestora sunt de circa 15-20 mil. euro.

 

MOSTENIREA: Inainte de 1989, marca Gerovital H3 (denumirea substantei active inventate de prof. dr. Ana Aslan) apartinea statului prin intermediul Centralei Industriale de Medicamente si Cosmetice. Dupa revolutie, centrala a devenit SC IMECO SA, iar aceasta societate a cesionat dreptul de folosinta al marcii "Gerovital H3 prof. dr. Ana Aslan" celor doua companii implicate in litigiu: Miraj (devenita Gerovital Cosmetics) si Farmec Cluj-Napoca pentru categorii diferite de cosmetice

 

INGREDIENTI: Odata cu marca, cele doua companii au mostenit si cate o reteta de productie: Farmec - pe baza de novocaina; Gerovital Cosmetics - pe baza de novocaina sau derivati de hidroliza ai acesteia. Din 2000, o lege romaneasca de inspiratie europeana interzice folosirea novocainei in produsele cosmetice.

 

IN ASTEPTARE: Fara novocaina in reteta folosita, produsele Farmec s-au indepartat de formula originala. Singura companie care avea legatura cu formula inventata de Ana Aslan ramanea Gerovital Cosmetics Bucuresti, conform Gero Aslan. Reprezentantii Farmec Cluj sunt de alta parere: ei sunt cei care contesta in justitie dreptul Gerovital Cosmetics de a folosi brandul Gerovital. "Procesele intre SC Farmec si Gerovital Cosmetics au fost deschise ca urmare a repetatelor incalcari pe care societatea din Bucuresti le-a adus drepturilor pe care le detinem asupra Gerovital H3 si pentru actele de concurenta neloiala", potrivit unui comunicat al Farmec. Pana la pronuntarea unei sentinte judecatoresti definitive, ambele companii folosesc brandul Gerovital.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Odiseea Gerovital
/actualitate/odiseea-gerovital-1006035
1006035
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.