OCDE: Trăim cea mai severă criză de sănătate şi criză economică de după Al Doilea Război Mondial

Postat la 10 iunie 2020 203 afişări

OCDE: Trăim cea mai severă criză de sănătate şi criză economică de după Al Doilea Război Mondial

 Incidenţa COVID-19 reprezintă cea mai severă criză de sănătate şi criză economică de după Al Doilea Război Mondial, cu impact fără precedent la nivelul pieţei forţei de muncă şi bunăstării, arată un raport al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

Conform unui raport al Băncii Transilvania, OCDE a publicat prima ediţie din 2020 a raportului macroeconomic mondial, cu titlul “World Economy on a Tightrope”. În cadrul raportului experţii OCDE prezintă două scenarii macroeconomice, cu un singur val de pandemie, respectiv cu două valuri ale acestui şoc.

Conform acestui raport incidenţa COVID-19 reprezintă cea mai severă criză de sănătate şi criză economică de după Al Doilea Război Mondial, cu impact fără precedent la nivelul pieţei forţei de muncă şi bunăstării.

În accepţiunea OCDE economia mondială se poziţionează în prezent în a doua fază a maratonului declanşat de incidenţa pandemiei, caracterizată prin relaxarea graduală a restricţiilor şi atitudine vigilentă pentru evitarea apariţiei altui val.

Experţii OCDE atrag atenţia cu privire la deteriorarea dramatică a climatului macroeconomic în al doilea trimestru al anului curent (ritm trimestrial de ajustare de peste 10%), cu impact la nivelul pieţei forţei de muncă (creşterea ratei şomajului spre niveluri ridicate), dar şi în sfera finanţelor publice (majorarea semnificativă a deficitului şi datoriei publice, inclusiv în contextul amplelor măsuri implementate în ultimele luni).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.